Без сериозни нарушения в изборния ден. Това е равносметката на

...
Без сериозни нарушения в изборния ден. Това е равносметката на
Коментари Харесай

428 сигнала за изборни нарушения са получени днес, каза вътрешният министър Калин Стоянов

Без съществени нарушавания в изборния ден. Това е равносметката на Министерство на вътрешните работи. Близо 2000 са получените сигнали от началото на акцията до през днешния ден.

" Тези избори се бележат с това, че имаме рекорден брой постъпили сигнали за изборни нарушавания. Само в днешния ден са 428 сигнала получени. Имаме формирани 10 досъдебни производства. Сигналите са както за пазаруване на гласове, по този начин и за предизборна пропаганда и други. Най-много сигнали имаме в Благоевград, Пазарджик, Монтана и във Враца ", сподели в ефира на Българска национална телевизия министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Вътрешният министър разяснява обстановката, при която, където преди този момент претендент за кмет на Плевен влезе в изборното помещение.

" Уведомен съм за този случай. Това, което мога да заявя по случая е, че не е поискано подпомагане от СИК за интервенция на чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Българска национална телевизия: На фрагменти се видя служители на реда да бездействат.

- Аз дублирам, че ние нямаме искане към чиновниците за интервенция. Поради, което чиновниците нямат право да се намесят. Трябва да има съответно искане. Служители на Министерство на вътрешните работи нямат право да влизат в секционните изборни комисии ", изясни вътрешният министър.

Калин Стоянов акцентира, че в община Несебър следствието е на край.

" И по увещание на прокуратурата следва покачване на обвинявания и в най-скоро време досъдебното произвеждане ще бъде импортирано в съда ", акцентира министърът.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР