Без съществено изменение на цените на петрола протича търговията в

...
Без съществено изменение на цените на петрола протича търговията в
Коментари Харесай

Петролните котировки остават на ниски за последните сесии нива

Без значително изменение на цените на петрола протича търговията в азиатския ѝ сегмент след три следващи сесии на спад, съобщи Ройтерс. Това се случва на фона на опасения за развиването на китайската стопанска система и вероятните по-нататъшни покачвания на лихвените проценти в Съединени американски щати, които могат да отслабят търсенето на суровината в двете най-големи стопански системи в света.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се покачиха с 8 цента или 0,1 на 100 до 83,53 $ за барел, откакто в началото се бяха намалили с 0,5 на 100, заяви Българска телеграфна агенция.

Котировките американския лек недопечен нефт остана без смяна при 79,38 $.

Пропуснати заплащания от водеща китайска доверителна компания и спадът на цените на жилищата ускориха терзанията, че задълбочаващата се рецесия в бранша на парцелите в Китай.

Протоколите от юлското съвещание на Управлението за федерален запас на Съединени американски щати, оповестени през вчерашния ден, също оказват въздействие върху цените на петрола, защото те демонстрираха, че чиновниците на централната банка не са дали по-надеждни индикации за прекъсване на повишението на лихвените проценти, защото към момента не престават да дават приоритет на борбата против инфлацията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР