Без разрешителни за функциониране е била Фирмата, чиито резервоари с

...
Без разрешителни за функциониране е била Фирмата, чиито резервоари с
Коментари Харесай

Фирмата собственик на резервоарите, чиито резервоари се взривиха в Румъния е била без разрешителни

Без разрешителни за действие е била Фирмата, чиито резервоари с полутечен пропан-бутан, се взривиха град Креведия, окръг Дъмбовица в Румъния. Това съобщи през днешния ден ръководителят на Департамента за изключителни обстановки към румънското министерство на вътрешните работи Раед Арафат, оповестява телевизия Диджи 24.

„ Ние знаем, че компанията най-малкото не е функционирала, ясно е, че не е имала утвърждения или разрешителни. Разследването се води от Главната прокуратура. От наша позиция компанията не е имала документи за действие, компанията по-точно не е имала активност “, посочи той.

Арафат означи, че към отговорностите на пожарникарите спадат и инспекцията на станциите за полутечен петролен газ (LPG). Такива инспекции се правят там, където компаниите действат.

„ Тук се е знаело, че не действа “, означи той.

Заради спрялата активност по продажби на горива, мястото на детонацията е „ по-скоро хранилище за LPG, съобщи кметът на Креведия Петре Флорин.

„ След злополуката, която се случи на някогашната газостанция за полутечен пропан-бутан в Креведия, локалните управляващи под контрола на кмета Петре Флорин се причислиха към екипите на спасителите в общо изпитание за понижаване на вредите и ограничение на броя на жертвите измежду популацията.

Кметът на Креведия посочи, че ИИС е била прекратила активността на мястото и то е било по-скоро хранилище за LPG, се показва в известие за кметството.

„ Когато аз пристигнах в кметството, това място беше с прекъсната от ИИС активност, към този момент нямаше право да продава горива на жителите. Но идваше цистерната, зареждаха, знам ли какво правеха. Служителите от ИИС идваха два-три пъти на инспекции, само че нямам повече информация. Нямаха право към този момент да продават бутилки (с пропан-бутан) на жителите, само че цистерните зареждаха там “, съобщи кметът на Креведия.

По последни данни на управляващите при две детонации на бензиностанция в Креведия, покрай столицата Букурещ е умрял един човек, 57 са ранени в Румъния, съобщи Ройтерс

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР