Без произшествия в Москва премина шествието в памет на убития

...
Без произшествия в Москва премина шествието в памет на убития
Коментари Харесай

Хиляди в Москва почетоха паметта на убития опозиционер Борис Немцов

Без катастрофи в Москва мина шествието в памет на убития опозиционен политик Борис Немцов, оповестяват от столичния департамент за районна сигурност, представен от „ Интерфакс “.

Според формалните данни в паметния марш са се присъединили към 6 души, само че „ Новая газета “ написа за над 11 000 участници. Проявата е минала без арести и при засилени ограничения за сигурност под защитата на полицията, армията и цивилни патрули. Шествието е почнало от Страстния бул. и е траяло до проспект „ Сахаров “. В него са се присъединили и преследваният от управляващите политик Алексей Навални със брачната половинка и брат си. Колоната на Либертарианската партия е издигнала портрети на убитите в Русия публицисти и общественици, измежду които и на юриста Сергей Магнитски.

Опозиционният политик Борис Немцов бе погубен на 27 февруари 2015 година на огромния мост на Москва река в столицата. На 13 юли 2017 година Московският областен боен съд постанови 20 години отнемане от независимост за обвинявания за реализатор на изтезанието Заур Дадаев. Другите 4-има съучастници в закононарушението получиха затвор за период от 11 до 19 години.

Семейството на Немцов смята, че следствието не прави нищо, с цел да открие уредниците и поръчителите на убийството му, споделя адвокатката Олга Михайлова, ангажирана от щерка му Жана. Според нея „ това е прекомерно печално и остава усещането, че точно поради политиката уредниците и поръчителите не са открити и не са получили заслуженото наказване “. Тя отбелязва, че за всичкото това време пострадалите по този начин и не са получили информация за хода на следствието.

По-рано формалният представител на следствието Светлана Петренко е декларирала пред „ Интерфакс “, че ведомството продължава следствието против предпологаемия гарант и уредник на убийството Руслан Мухудинов /обявен за интернационално търсене през 2015 г./ и съратниците му.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР