Без право няма бизнес“, така зам.-министърът на правосъдието Емил Дечев

...
Без право няма бизнес“, така зам.-министърът на правосъдието Емил Дечев
Коментари Харесай

Зам.-министър Дечев: Работещата съдебна система е важна за българския бизнеса

„ Без право няма бизнес “ , по този начин зам.-министърът на правораздаването Емил Дечев отговори на въпрос по какъв начин правото би могло да помогне на бизнеса. Той взе участие в бизнес-закуска с членовете на Американската комерсиална камара в България, оповестиха от министерството.

Събитието , на което участваха министър председателят Николай Денков, министри, зам.-министри, посланици, представители на бизнес асоциации и двустранни камари мина под знака на 120-тата годишнина от определяне на дипломатически връзки сред България и Съединени американски щати.

Върховенството на закона бе измежду обсъжданите тематики по време на бизнес-закуската. Емил Дечев уточни препоръчаните конституционни промени и най-много разделянето на единния сега Висш правосъден съвет на два обособени независими съвета – един за съдиите и различен за прокурорите и следователите като доста значима стъпка за гарантиране на съдийската самостоятелност.

Той акцентира и че Министерството на правораздаването има водеща роля в изработването на законите по Плана за възобновяване и резистентност и открои измененията в Търговския закон, свързани с несъстоятелността; новия Закон за неплатежоспособност на физическите лица, антикорупционното законодателство.

„ В Министерство на правосъдието доста добре знаем какъв брой са значими правната сигурност и ефикасната, работеща правосъдна система за бизнеса и вложенията в страната “, увери зам.-министърът. В тази връзка, съгласно него, има потребност и от преструктуриране на правосъдната карта в България , тъй че в това число комерсиалните каузи да се разпределят по-равномерно и, надлежно, да завършват по-бързо. Друг значим детайл, съгласно Емил Дечев, са електронното ръководство и електронното правораздаване.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР