Без помощ за Украйна: САЩ кризисно гласува финансиране на правителството

...
Без помощ за Украйна: САЩ кризисно гласува финансиране на правителството
Коментари Харесай

Без помощ за Украйна: САЩ кризисно гласува финансиране на правителството си


Без помощ за Украйна: Съединени американски щати спешно гласоподава финансиране на държавното управление си в последния миг. Сенатът на Съединени американски щати поддържа законопроекта за краткотрайно
финансиране на държавното управление,
с помощта на който ще се предотврати четвъртото отчасти прекъсване на работата на федералните организации за последните 10 години, съобщи Асошиейтед прес.
Заплахата от прекратяване на работата
на американското правителство бе избегната часове преди приключването на крайния период в среднощ, откакто преди този момент законопроектът за краткотрайно финансиране бе признат в Камарата на представителите.
В текста отпада помощта за Украйна,
която е приоритет на Белия дом, но среща все по-широка опозиция измежду конгресмените републиканци.
Предвижда се федералната помощ
за потърпевшите от природните бедствия в САЩ да бъде увеличена на 16 милиарда $.
Дни наред Камарата на представителите
организираше напрегнати съвещания, само че в последна сметка ръководителят Кевин Маккарти ненадейно се отхвърли от настояванията твърдолинейните представители на Републиканската партия за внезапно редуциране на разноските, с цел да може законопроектът да бъде
подсилен от Демократическата партия.
След като текстът бе утвърден от долната камара на американския парламент с 335 гласа „ за “ и 91 „ срещу “, той получи и поддръжката на Сената с 88 против 9 гласа. Предстои законопроектът да бъде подписан от президента Джо Байдън.
Загубата на помощта за Украйна,
която трябваше да възлиза на 6 милиарда $, е съкрушителна за конгресмени и от двете партии, които дадоха обещание да подкрепят Володимир Зеленски след неотдавнашното му посещаване във Вашингтон, отбелязва АП.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР