Без планове да се оттегля от атомната енергетика, финландското правителство

...
Без планове да се оттегля от атомната енергетика, финландското правителство
Коментари Харесай

Чрез АЕЦ Финландия се стреми към безвъглеродна енергетика


Без проекти да се отдръпва от атомната енергетика, финландското държавно управление заяви, че е на път да направи страната първата страна в света, която не употребява изкопаеми горива. Кабинетът препотвърди поставените си цели за битка с климатичните промени – до 2035 година да реализира въглероден неутралитет. Финландия обаче желае освен това – общество с негативен въглероден отпечатък в близко бъдеще.

„ Електрификацията и консолидираното на разнообразни енергийни системи (за електричество, отопление и транспорт) изисква доста повишаване на производството на сила от ВЕИ “, се споделя в отчет, озаглавен: „ Включваща/всеобхватна и способена Финландия: общество с стабилно обществено, икономическо и екологично развиване “, оповестява електронното издание nuclearstreet.com.

Страната разполага с четири атомни енергоблока, които създават към 30% от електрическата енергия за популацията и бизнеса. През 2020 година в АЕЦ „ Олкилуото “ се чака да проработи пети енергоблок с реактор EPR и мощ 1600 мегавата. Планира се създаване на реактор ВВЕР-1200 по съветска технология в новата АЕЦ „ Ханхикиви “ в Северна Финландия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР