Без обща позиция приключи Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС)

...
Без обща позиция приключи Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС)
Коментари Харесай

КСНС при президента приключи без обща позиция

Без обща позиция завърши Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) при президента. Обявените две съществени тематики - коронавирус рецесията и бежанската вълна, бяха изместени от разногласия към актуализацията на бюджета. 

Десислава Атанасова - ръководител на ПГ на ГЕРБ съобщи.

„ Всички участници от страна на парламентарните групи считаме, че тематиката актуализация на бюджета, на която беше отдадена голяма част от времето на този съвещателен съвет, е тематика, която би трябвало да се дебатира в Народното събрание “

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи:

„ Ние желаеме да има актуализация на бюджета, поддържаме това, не можем да оставим хората, и здравната система, и пенсионери на прага на тежка зима и на толкоз рецесии без актуализация на бюджета. Вътре заявих, че ще подкрепим на първо четене импортираната от служебния кабинет актуализация на бюджета.

Но несъмнено показах и нашите запаси по някои от разноските и перата, които предлага служебния кабинет, които за нас са неприемливи. Заявих, че сред първо и второ четене ние, като парламентарна група, ще внесем своите оферти за такива корекции “.

Съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов съобщи, че няма да поддържат мандат, връчен на Българска социалистическа партия:

„ Демократична България осъзнава – първо, че страната има потребност от ръководство и че единственият късмет за това е към третия мандат. Същевременно ние имаме доста ясни задължения в нашето предизборно съглашение, два пъти сме се явили (на избори – б.р.) с него, в това число във връзка с Българска социалистическа партия, че не можем да подкрепим държавно управление с техен мандат.

Затова нашият апел е – в случай че „ ИТН “ трансформират позицията си, тъй като в случай че те не трансформират позицията си за безучастие и неподкрепа, при никакви условия на държавно управление от трети мандат, тази догадка въобще отпада “.

Председателят на ПГ Изправи се. БГ! Ние идваме! Мая Манолова съобщи:

„ Притеснена съм от неналичието на минимално, на базово равнище на единодушие сред парламентарните сили, сред парламентарните партии във връзка с рисковете пред България и възможните рецесии - и мигрантската, и здравната с Ковид, и обществената с растежа на всички цени. Очевидно е, че партиите към този момент са в предизборна акция и се интересуват от личните си партийни ползи, от позитивите, които биха извлекли “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР