Без никакво предизвестие, от Българската агенция по безопасност на храните

...
Без никакво предизвестие, от Българската агенция по безопасност на храните
Коментари Харесай

Свинската чума най- сетне тихо покоси шефа на Агенцията за храните Дамян Илиев.

Без никакво предупреждение, от Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) оповестиха през днешния ден, че към този момент имат нов изпълнителен шеф. На мястото на Дамян Илиев сяда Паскал Желязков. Че Илиев ще бъде заменен се очакваше от дълго време. Но в днешното известие няма нито дума за освобождението му.

Досегашният шеф на БАБХ събра доста черни точки през годините. Първо - поради метода, по който организацията реагира при рецесията с чумата по дребните преживни животни. После се оказа, че БАБХ е умъртвила над 100 екзотични птици без доказателство за болест. Чумата по свинете обаче бе това, което провокира преди време земеделската министърка Десислава Танева да разгласи, че в БАБХ ще има кадрови промени откакто примине рецесията.

Междувременно проверяващата журналистка Генка Шикерова разгласява в платформата на Антикорупционен фонд неизлъчения си в Нова телевизия филм "Война на трупове ", в който се споделя за злоупотреби при поръчките на организацията за заличаване на труповете на умъртвените заразни животни. Прокуратурата стартира инспекция.

Проф. доктор Паскал Желязков досега е шеф на Национален диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт "Проф. Д-р Г. Павлов ", оповестяват от БАБХ.

Проф. Желязков има дълготраен опит като началник на структури с научноизследователска, диагностична и аналитична активност. Бил е шеф отдел в Център за оценка на риска, шеф на Национална научноизследователска станция по ловно стопанство, биология и заболявания по дивеча, както и зам.-генерален шеф в Национална ветеринарномедицинска работа.

Има над 90 научни изявления и научни отчети. По обучение е ветеринарен доктор, приключил е Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина в Стара Загора. Владее британски и съветски език.

Назначен е и нов заместник-изпълнителен шеф доктор Марияна Шумова, която все още извършва длъжността шеф отдел в дирекция „ Граничен надзор “. Д-р Шумова е изпълнявала и длъжността шеф на Областната дирекция по сигурност на храните в Хасково. Тя ще заеме позицията на доцент доктор Тодорка Янковска-Стефанова.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР