Без коалиция, технически кабинет, в който няма да участват политическите

...
Без коалиция, технически кабинет, в който няма да участват политическите
Коментари Харесай

ДБ: Без коалиция, технически кабинет с хоризонт година, лидерите - в парламента

Без коалиция, механически кабинет, в който няма да вземат участие политическите водачи, с небосвод към една година.

Така " Демократична България " си показва реализирането на третия мандат, в случай че президентът Румен Радев го връчи на нея. Коя парламентарна група ще го получи би трябвало да стане ясно най-късно в понеделник - съгласно конституционно открития ред.

Визията на Демократична България обрисува тази заран депутатът Ивайло Мирчев, който гостува в ефира на Българска национална телевизия. 

По думите му, в случай че се стигне до държавно управление, то би трябвало да бъде формирано от специалисти, само че и от политически лица, а водачите да останат в Народното събрание, тъй като " процесите ще се лидират от Народното събрание ".

Като небосвод за работа Мирчев сложи период - " към година ".

За това време Народно събрание и Министерски съвет би трябвало да работят по пет целта, уточни Мирчев и изброи:
Влизане в еврозоната до 1 януари 2024 г.Влизане в Шенген до края на 2023 г.Планът за възобновяване - 10 милиарда лева.Модернизация на армията.Конституционна промяна на прокуратурата - без Гешев и неспособност политиците да произведат нов Гешев.
" Очакваме, в случай че Демократична България получи мандата, да се обединим към тези пет целта, а не да приказваме за обединения. Демократична България няма да търси поддръжка от никой, нито пък може да става дума за каквито и да е било обединения ", безапелационен бе той.

И затвърди във връзка с ГЕРБ:

" Не, Демократична България няма да се коалира с ГЕРБ. Което не значи, че откакто ние дадем тези цели, няма да бъдем подкрепени. Отнася се за всички. "

По думите му, най-малко що се отнася до конституционната промяна, касаеща търсенето на отговорност на основния прокурор, избора на членовете на Висшия правосъден съвет и други, най-малко на думи, има единодушие в Народното събрание и то с конституционно болшинство. Мирчев обаче подложи на подозрение искреността на ГЕРБ.

" Винаги, когато се гласоподава закон от антикорупционния пакет, или излизат от залата, или гласоподават " срещу ", уточни той.

А по какъв начин ще постъпи Демократична България, в случай че третият мандат отиде при Българска социалистическа партия, на която Радев до момента непроменяемо го даваше при поредицата предварителни избори? От думите на Мирчев се разбра, че дясната коалиция няма по какъв начин да поддържа социалистите.

" Би било доста необичайно, в случай че Българска социалистическа партия получи мандата. Това е партията, която застана против демократичността, внесе промените в Изборния кодекс за връщане на хартиената бюлетина - промени, на които Румен Радев наложи и несъгласие и Българска социалистическа партия гласоподава против ветото.

Ние нямаме общо към този момент с Българска социалистическа партия. Заедно с " Възраждане " са се трансформирали в проводник на съветската агитация, тя гласоподава против модернизацията на армията. Искат да си запазят тези 50-годишни самолети с носталгия от времената на Брежнев ", съобщи депутатът.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР