Без инциденти приключи третият протест в Габрово, който се проведе

...
Без инциденти приключи третият протест в Габрово, който се проведе
Коментари Харесай

Габрово се готви за голям протест

Без произшествия завърши третият митинг в Габрово, който се организира нощес, оповестиха от полицията на ексклузивен брифинг по отношение на обстановката в града.

Протестът стартира спокойно от централния площад на града. Близо 800 стачкуващи се събраха пред постройката на Общината макар и за следващ път още веднъж желаеха от институциите сигурност, както и равни права и отговорности за всички български жители.

Не може повече да се стърпи, щом те са оправдани, предпазени, нахранени, без да вървят на работа, без да си заплащат сметките, без да заплащат налозите, а ние се трудим, да кажем, че това стига, съобщи един от стачкуващите.

Шествието мина по централните улици и булеварди на града и затрудни придвижването. Жандармерията препречи с компактен кордон пътя на протестиращите към къщи, населявани от ромски фамилии. Това породи неодобрение измежду хората, които ги освиркаха. Тогава обаче униформените смъкнаха шлемовете и щитовете си и бяха приветствани от протестиращите. Така на процедура митингът завърши.

От полицията оповестяват, че са били построени няколко контролно-пропускателни пункта, през които са били допускани стачкуващите. При инспекциите са били открити седем лица без документи за идентичност, които са носели боксове и палки. Те са били отведени в районното ръководство, където са им били формирани актове за административно нарушаване.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР