Без данъчни отстъпки при подаване на декларация по интернет от

...
Без данъчни отстъпки при подаване на декларация по интернет от
Коментари Харесай

От догодина: Без отстъпка за онлайн данъчна декларация

Без данъчни отстъпки при подаване на декларация по интернет от следващата година. Това е една от измененията, в проектопакета от данъчни закони за следващата година, квалифициран от финансовото министерство, осведоми бТВ.

До в този момент тези, които не се редяха на опашки в офисите на данъчните, с цел да внесат документите си употребиха 5 % отстъпка от това, което имат да доплащат. От следващата година тази опция отпада.

Самоосигуряващите се към този момент ще подават декларация единствено по електронен път. Останалите могат да избират сред хартиената декларация и електронната.

Предвижда се още в декларацията да може да се афишират добити необлагаеми приходи, завещание или дарения. Така при инспекции и проверки на имотното положение и параленост на приходите ще е ясно от кое място даден човек се е сдобил с четириетажна къща, да вземем за пример, при заплата, която не би му разрешила да я купи.
Заради зачестилите случаи на разпространяване на цигари и тютюн без бандерол посредством куриерски или пощенски колета, в Закона за акцизите се вкарва обвързване пощенските оператори да изискват заявления, че стоките са с платени налози.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР