БЕЙРУТ (AP) — Вълнообразните ефекти от войната в Газа вероятно

...
БЕЙРУТ (AP) — Вълнообразните ефекти от войната в Газа вероятно
Коментари Харесай

Световната банка прогнозира, че войната между Израел и Хамас може да тласне Ливан обратно към рецесия

БЕЙРУТ (AP) — Вълнообразните резултати от войната в Газа евентуално ще съборят нежната стопанска система на Ливан, която стартира да се възвръща постепенно след години на рецесия, назад в криза, сподели Световната банка в отчет, оповестен в четвъртък.

Преди експлоадирането на продължаващата война Израел-Хамас на 7 октомври, Световната банка предвижда, че стопанската система на Ливан ще пораства през 2023 година, с едвам 0,2%, за първи път от 2018 година, движен основно от парични преводи, изпратени от ливанци, работещи в чужбина, и от напредък в туризма.

От началото на войната в Газа обаче имаше съвсем ежедневни конфликти сред ливанската въоръжена формация Хизбула и израелските сили по границата сред Ливан и Израел, с опасения от ескалация до пълномащабна война. Напрежението затрудни пътуването до Ливан, най-малко краткотрайно.

Данните, оценени от Световната банка в отчета за стопански мониторинг, демонстрират, че процентът на плануваните полети до Ливан, които фактически са били изпълнени, е понижен от...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР