Бейгилите представляват вкусни хлебни гевречета, които могат да направят закуската

...
Бейгилите представляват вкусни хлебни гевречета, които могат да направят закуската
Коментари Харесай

Как се правят бейгъли стъпка по стъпка

Бейгилите съставляват вкусни хлебни гевречета, които могат да създадат закуската ви съвършеното кулинарно прекарване, изключително в случай че са поднесени с прясно кафе и бурканче конфитюр.

Има два типа – солени и сладки. Общото е, че те са меки, ароматни и извънредно вкусни, а спомагателен бонус е, че са лесни за подготвяне.

Без повече бавене, ето по какъв начин да приготвим бейгъли малко по малко:

Необходими артикули за бейгъли

1 с.л. суха квас за хляб

1 с.л. сода за хляб

3 с.л. масло

3 с.л. захар

1 ч.л. кафява захар

3 с.л. мед и още 1/4 ч.ч. мед отделно

1-1/2 ч.л. сол

1 яйце

1 белтък за намазване

4 до 5 ч.ч. или 500 г бяло брашно

Тенджера, напълнена до половина с вряла вода.

Добавки по желание: надробен лук, сусам и маково семе

Стъпка 1: Комбинирайте мокрите и сухите съставки за бейгълите

 Бейгъли малко по малко

В огромна купа разтворете маята в топла вода. Добавете маслото, двата типа захар, 3 супени лъжици мед, солта и яйцето. Разбъркайте добре съставките. След това прибавете брашното и бъркайте до образуването на меко тесто.

Стъпка 2: Омесете тестото за бейгълите

Поставете тестото върху набрашнена повърхнина, като остържете купата, в случай че е належащо, и започнете да месите тестото на ръка. Докато месите, тестото ще се стегне, ставайки леко еластично. Когато тестото загуби матовата си повърхнина и придобие тънък искра, ще разберете, че е съвсем готово. Спрете да месите, когато го почувствате безпрепятствено и тежко в ръцете си – това лишава към 8 до 10 минути месене. Когато сте подготвени, покрийте тестото с забрадка и го оставете да почине за 10 минути.

Стъпка 3: Оформете бейгълите

Ударете тестото в масата няколко пъти, с цел да се отпусне. След това го разделете и го оформете на 12 топки.

За да получите присъщата форма на бейгълите, използвайте палеца си, с цел да извършите дупка в центъра на всяка топка тесто. Дупката би трябвало да е необятна към сантиметър. След това разтегнете и оформете бейгъла в еднакъв пръстен. Това ще го защищити от деформиране и ще му помогне да се готви отмерено. Повторете с останалото тесто. Поставете съвсем готовите бейгъли върху набрашнена повърхнина. Покрийте и ги оставете да починат още 10 минути.

След като бейгълите са си умряли, сплескайте ги леко с върха на пръстите си. За да предотвратите залепването на тестото по ръцете си, ги навлажнете с вода, преди да оформите тестото.

Стъпка 4: Сварете

В огромна тенджера сложете 8 чаши вода и останалия мед да заври. Пуснете гевреците във врящата вода един по един. Гответе всеки геврек за 45 секунди, по-късно го обърнете и гответе още 45 секунди. Извадете бейгълите от водата благодарение на решетъчна лъжица, като оставите непотребната вода да се отцеди.

Стъпка 5: Подправете и изпечете

 Бейгъли

След като сварите бейгълите, поръсете от горната страна с подправки по избор. Можете да употребявате маково семе, сусам или каквито семена прецените.

Накрая поставете готовите гевречета на към сантиметър един от различен в тава, застлана с хартия за печене, и печете на 200° за 12 минути. Обърнете всеки бейгъл и печете още 5 минути или до златисто кафяво.

Стъпка 6: Сервирайте

Препоръчваме да изядете най-малко един бейгъл, до момента в който е преди малко извадена от фурната. Опитайте обичаната си композиция от тези топинги за гевречетата:

Крема сирене: Това е съвършен топинг за бейгъли. Можете също по този начин да извършите домашно ароматизирано крема сирене, като добавите към него чесън и билки.

Домашно сладко – Пресни бейгъли, намазани с масло и домашно сладко от кайсии, череши ли сливи, са съвършен вид за закуска.

Зеленчуци: Опитайте домат, краставица, маруля, кълнове, лук или каперси върху домашно приготвените гевречета.

Протеини: Можете да ги хапнете и с бъркани или поширани яйца, нарязано сирене, хумус или салата с риба звук.

Можете също да употребявате бейгъла си, с цел да си извършите сандвич с пушена сьомга или топено сирене и пиле.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР