Бетонният мост в Пловдив ще бъде затворен за четири месеца

...
Бетонният мост в Пловдив ще бъде затворен за четири месеца
Коментари Харесай

Затварят Бетонния мост през лятото, ремонтът ще продължи 4 месеца

Бетонният мост в Пловдив ще бъде затворен за четири месеца през лятото. Това разгласи на брифинг днес вицепремиерът и министър на превоза и известията Христо Алексиев. 
Прочетете още
Той бе безапелационен, че оборудването няма да се бута. 

" Няма да има премахване. Съоръжението ще бъде рехабилитирано. Трябва да се осъществя пробива под Централна гара - Пловдив, което постанова рехабилитация на Бетонния мост, но не се планува неговото срутване ", уточни Алексиев. 

Той допълни още, че има специфична технология за осъществяването на действия по моста, а към този момент има и поради период - лятото тази година. Очаква се дотогава да завършват дейностите по ул. " Даме Груев ", " Македония " и бул. " Христо Ботев ", с цел да може до момента в който се прави реконструкцията да има добър достъп до другите подстъпи към регион " Южен ". 

" Предвиждаме това да стане през летните месеци, с цел да няма затрудняване на трафика ", добави министърът на превоза. Алексиев посети Пловдив във връзка среща за разискване на плана за Градска железница. 

Припомняме, че дейностите се постановат поради покачване на моста и реализация на огромния жп план, който да разрешава прекосяване на скоростни влакове през сектора. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР