Бетонните пети на плаж Смокиня са част от строеж, който

...
Бетонните пети на плаж Смокиня са част от строеж, който
Коментари Харесай

Проверката на плажа: Има ли нарушение при поставянето на „бетонни пети“ на „Смокиня“

" Бетонните пети " на плаж Смокиня са част от градеж, който няма позволение. Това са установили от РДНСК, които ревизираха плажа след репортаж на bTV и по предписание на служебния министър на туризма Стела Балтова.

Освен еколога Спас Узунов, още десетки са алармирали против бетонните блокчета на плажа. Но концесионерът е сигурен, че построяването на новите заведения е по всички правила. Скицата му е одобрена от Министерството на туризма, по тази причина и инспекцията мина без забележки.

" Ето ви импортираните материали при архитекта, какво е утвърдил, и ги е внесъл без забележка, 7 материала са импортирани, плюс работно време на заведенията ", изясни Иван Алексиев, концесионер на плажа.

Според строителната ревизия обаче няма издадени позволения за строителство.

" Има одобрени схеми, няма позволения за осъществяване на каквито и да било други действия към този миг и всичко останало е сега в нарушаване, съобщи Румен Кисьов, заместник-кмет по строителството на Община Созопол.

От Асоциацията на заведенията застанаха зад плана.

„ Изнесената информация, че това ще бъде нощен клуб с над 2500 души надали не, че той ще бъде изместен от различен наш голям курорт от „ Слънчев Бряг “ в „ Смокиня “, е безусловно погрешна. Никога не е стояло на дневен ред “, сподели Ричард Алибегов, ръководител на Българска асоциация на заведенията.

„ Обектът е дневен – ресторант и beach bar. С работно време до 23 часа. Няма нищо общо с други наши сходни клубове, които имаме и заведения, които са нощни и по този начин нататък. Нищо общо няма “, безапелационен е Веселин Борисов, притежател на нощен клуб и наемател в " Каваци ".

В сряда общината ще реши ще има ли заведения на Смокиня.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР