Best Employers Bulgaria е проучване, което за 17-а поредна година

...
Best Employers Bulgaria е проучване, което за 17-а поредна година
Коментари Харесай

Човешкият фактор е основата за всяка една компания, смята Румяна Босева

Best Employers Bulgaria е изследване, което за 17-а поредна година проучва гъвкавостта на процесите и политиките на работодателите в България. Това сподели в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “ изпълнителен шеф на ARS България Румяна Босева.

" Ние измерваме избрани фактори от работната среда, като питаме за това чиновниците. Най-същественото нещо на това изследване е, че оценката идва от чиновниците, не от нас. Не ние, като уредник на изследването даваме оценка на компанията, а самите чиновници споделят до каква степен техният шеф съумява да отговори на потребностите им и до каква степен съумява да ги ангажира в процеса на работа, “ изясни тя.

Човешкият фактор е основата за всяка една компания. Това, което отличава положителните работодатели от останалите е това, че най-хубавите работодатели концентрират вярно напъните си в такива области които в действителност да ангажират хората в процеса на работа. " Това, което ги отличава от останалите компании, е, че са доста целенасочени в напъните си и в действителност обвързват задачата, визията и задачите на компанията с това, което хората способстват. Т.е. всеки един човек в компанията е наясно какъв е неговия персонален примерно за тази компания. Ето това отличава най-хубавите работодатели, “ безапелационна е изпълнителният шеф на ARS.

По думите й заради забавянето на всички промишлености в Европа и при нас се следи леко закъснение в BPO и IT сектора, само че въпреки това производствата за момента остават постоянни като трендове: " Те вървяха малко по-назад като политики за чиновниците, изключително в случай че приказваме за произвеждане, които са локирани в провинцията, само че последната няколко години несъмнено наваксаха и вкарват извънредно новаторски и забавни неща и там, “ описа тя, като добави, че огромна част от Европа избра Балканите и Източна Европа като аутсорсинг центрове поради часови разлики, данъчно облагане и регулациите, които са унифицирани в Европейския съюз, и това е наклонност, която се резервира. 

Важен фактор, който излезе на напред във времето при изследването от 2023 година, това е един фактор, който е отпреди три години – еластичност на компанията. " Т.е. чиновниците чакат фирмите да са все по-гъвкави и по-гъвкави. Един от методите, по който компанията го вземат решение това нещо, е с гъвкави политики, които са заложени от самото й начало.

Друг от главните заключения от тазгодишното изследване е една водеща наклонност от предходната година, която ще продължи за идващите няколко години, означи тя. Това е намаляването на смисъла на обстоятелството " бранд “ за чиновниците и все по-голямото значение на ръководство на представянето, което най-много идват поколенческите разлики. " Докато за по-старото потомство това да принадлежиш към избрана компания, да допринасяш за развиването на избрана компания беше нещо извънредно значимо, за новото потомство доста по-съществени са персоналните цели. И за тези хора главният претекст, който ги кара да вървят на работа, това е да реализират някакви цели и да изпитват задоволство от постигнатите цели. Това са поколението Z, “ обясни още Румяна Босева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР