Бесните ветрове се върнаха. От тази нощ страшни хали вилният

...
Бесните ветрове се върнаха. От тази нощ страшни хали вилният
Коментари Харесай

Бесните ветрове се върнаха. Носят сибирски студ!

Бесните ветрове се върнаха. От тази нощ страшни хали вилният над София, региона и западна България. Жълт код за рисков вятър е разгласен за цялата страна. Картата е жълта.  Поривите са 90-100 км/ч. В същото време Европа се вледени. Леденият фронт идва към нас и от през днешния ден с адските ветрове се чака и внезапно захлаждане. Температурите от пролетните 17 гладуса падат до сибирските -17.

В областите София-град, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Пловдив до обяд ще духа мощен вятър от юг-югозапад, който след обяд ще се ориентира от северозапад, сочи справката на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Ловеч и Габрово след обяд ще духа мощен северозападен вятър със междинна скорост 14-16 м/сек и пориви до 20-25 м/сек.

В областите Смолян, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Бургас, Варна, Добрич, Шумен, Силистра, Русе, Разград и Търговище ще духа мощен вятър от юг-югозапад с пориви до 24 м/сек. Вечерта вятърът ще се ориентира от северозапад.

За областите с крайбрежни територии - Добрич, Варна и Бургас, ще важи и жълт код за мощен вятър над морето. Там се чака вятър от югозапад със междинна мощ 12-17 и пориви до 20 м/сек (по Бофорт: 6-7, пориви - 8), а идната нощ - северозападен със междинна скорост 14-20 и пориви до 24 м/сек (по Бофорт: 7-8, пориви - 9).

За морето на територията на област Добрич ще бъде в действие и предизвестие за мощно неспокойствие, което ще доближава 3-4 бала.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР