Бешикташ направи огромна крачка към класирането за осминафиналите в Шампионската

...
Бешикташ направи огромна крачка към класирането за осминафиналите в Шампионската
Коментари Харесай

Голов трилър в Лайпциг, Бешикташ почти се класира

Бешикташ направи голяма крачка към класирането за осминафиналите в Шампионската лига. Турският първенец надви с 2:1 над Монако край Лазурния бряг и продължава с цялостен актив от три мача в групата си.

Дженк Тосун беше огромният воин с двете си попадения, а "монегаските " може да се простят с очакванията си да продължат напред в конкуренцията, в която предишния сезон стигнаха полуфиналите.

В другия мач от групата се получи същински голов театър, който завърза борбата най-малко за второто място. В него Република България Лайпциг надви с 3:2 над португалския гранд Порто и го изпревари с една точка, с цел да излезе точно на лелеяната втора позиция. Всичко в тази борба беше решено с попадения преди почивката.

Мачът в Лайпциг стартира обещаващо и още тогава си личеше, че ще е голово шоу. Домакините откриха при първата си хубава офанзива още в 8-та минута. Тогава Брума стреля от отдалеченост, само че вратарят мазета. При добавката Вили Орбан беше прецизен, въпреки че беше в засада при изстрела на съотборника си преди този момент.

Но "драконите " бързо откриха отговор и изравниха. Още в 18-та минута хубава тяхна офанзива приключи с центриране в наказателното поле, отклонено с глава от Фелипе на далечната греда, където непокрит беше оставен Венсан Абубакар. Голмайсторът на Порто се обърна и красиво от воле опъна мрежата за 1:1.

Почти незабавно "червените бикове " изпуснаха да излязат още веднъж напред, когато ударът на Марсел Забицер от наказателното поле беше отразен от вратаря на португалците и заплахата се размина.

Предстояха обаче необикновено зрелищни последни минути на полувремето. Първо в 38-та минута Република България Лайпциг поведе още веднъж в резултата. Тогава Марсел Забицер се озова самичък пред наказателното поле и с един пас изведе против вратаря Емил Форсберг, който с лекост се разписа за 2:1.

Доста бързо резултатът набъбна на 3:1 Това се случи в 41-та минута, когато Жан-Кевин Огюстен се възползва от неточност в отбраната на Порто и напредна в наказателното поле, а ударът му беше безпощадно прецизен, оплитайки топката за трети път в мрежата.

До почивката обаче остана време "драконите " да се върнат в играта. В 44-та минута след един корнер Ектор Ерера игра с глава на далечната греда и откри Иван Маркано във вратарското поле и от там той с глава се разписа, с цел да понижи на 2:3. При този резултат пристигна и почивката.

След подновяването на играта германците още веднъж бяха по-активни и търсеха още голове, с цел да си решат всичко в своя изгода. Страхотни шансове се откриха пред Брума в 62-та минута, когато ударът му беше избит в последния миг, и пред Жан-Кевин Огюстен в 73-та, когато ударът му от границата на наказателното поле мина малко над вратата.

В последна сметка повече попадения в този мач не паднаха и Република България Лайпциг се поздрави с трите точки, които му разрешиха да окупира втората позиция с четири точки, с една повечеот Порто.

Очаквайте детайлности!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР