Беше ужасно това, което се случи в българското Народно събрание.

...
Беше ужасно това, което се случи в българското Народно събрание.
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Поведението на другите партии налива вода в мелницата на радетелите за еднолична власт

Беше извънредно това, което се случи в българското Народно заседание.

Едно огромно отчаяние и всички партии би трябвало да се замислят по какъв начин наподобяват в очите на гласоподавателите. Ние от Българска социалистическа партия се постарахме в цялото това безумство да бъдем кардинални и да сме гласа на разсъдъка. Стана ясно, че първите две партии няма по какъв начин да обезпечат нужното болшинство. Затова и ние предложихме претендент с концепцията, че е допустимо да се потърси обединяване към различен претендент, наблегнахме, несъмнено и на неговите качества. Това го е потвърдил господин Вигенин със своята работа. За страдание, не се случиха нещата. В същото време бяхме правилни и дадохме гласа си за един от претендентите. За разлика от някои партии, които от самото начало гласоподаваха „ въздържал се “, което за мен е необяснима позиция. “ Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия и депутат Атанас Зафиров в ефира на Bulgaria ON AIR.

Зафиров бе безапелационен, че от Българска социалистическа партия под никаква форма не биха подкрепили претендент за ръководител на Народното събрание от ГЕРБ и добави, че за това нещо левицата има и свое решение на Конгреса.

„ Наистина първата политическа мощ би трябвало да разбере, че сега тq се намира в една доста сериозна политическа изолираност и не е удачно непременно да упорства да имат ръководител на Народното събрание. Още повече, че е обикновено председателяt да бъде част и от бъдещото управническо болшинство. На този стадий не виждам никаква догадка към ГЕРБ да бъде образувано каквото и да е ръководещо болшинство – било то даже и маскирано под някаква експертна форма “, разяснява зам.-председателят на Българска социалистическа партия за обстановката към избора за ръководител на Народното събрание.

„ Проблемът е, че вътре сред партиите няма разговор. За сметка на това, когато преди 2 дни поканихме партиите и част от тях се отзоваха на чисто експертна тематика за бюджет и ограничения, се оказа, че подобен диалог може да бъде воден даже и сред партии, които имат диаметрално противоположни разлики. Направихме един доста добър и логичен диалог. И в един миг на финала всичко това се обезсмисли, тъй като Народно събрание даже не може да започва. Страхувам се, че това държание на политическите партии налива вода в мелницата на тези радетели на едноличната власт и режими. Ако имаме опция в това Народно заседание,  много бързо ще потърсим сметка за дейностите на последния длъжностен кабинет. Още в петък имахме концепция да извикаме финансовия министър. На това чуване той трябваше да показа осъществяването на сегашния и готовността за новия бюджет, както и осъществяването на 3-годишната бюджетна рамка. Искахме да изслушаме и Българска народна банка по наше предложение – по повод готовността за въвеждане на еврото “, изясни националният представител от Българска социалистическа партия за настоящата политическа конюнктура и предложенията на левицата.

„ Ако третият мандат бъде даден на Българска социалистическа партия – ние имаме подготвеност да предложим работеща формула на всички партии, само че без ГЕРБ и Движение за права и свободи. За страдание след днешния ден тази догадка става все по-малко евентуална. Ако в действителност преценим, че всички благоприятни условия са изчерпани, би трябвало да вървим към идната стъпка “, сподели в умозаключение Атанас Зафиров.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР