Беше бурна година за един виден немски строителен предприемач: усилията

...
Беше бурна година за един виден немски строителен предприемач: усилията
Коментари Харесай

Как приключи бумът на имотите в Германия

Беше бурна година за един изтъкнат немски строителен бизнесмен: напъните му да продаде мезонета си на върха на леговище от нацистката ера закъсаха и единствено преди седмици компанията му подаде молба за неплатежоспособност. Един-два удара за бизнесмена Щефан Хьоглмайер и неговата компания Euroboden отразяват компликациите на бранша на парцелите в най-голямата стопанска система в Европа, защото той претърпява най-лошия си спад от десетилетия.

Години наред ниските лихвени проценти подхранваха световен взрив, повишавайки интереса към парцелите в Германия, считани за сигурни и постоянни като страната. Рязкото повишаване на ставките и внезапно възходящите разноски за сила и здания сложиха завършек на този взрив. Това докара до неплатежоспособност на поредност от бизнесмени, замрази покупко-продажби и намали цените, което накара промишлеността да се обърне за помощ към канцлера Олаф Шолц, пишат Том Симс и Джон О`Донъл в публикация за. 

" Насочваме се към стената с стремглава скорост. Първите бизнесмени паднаха и други ще ги последват ", сподели Тилман Петерс, юрист по неплатежоспособност във FalkenSteg.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР