Бертенс и Гьоргес ще участват в ЧарлстънШампионката от турнира в

...
Бертенс и Гьоргес ще участват в ЧарлстънШампионката от турнира в
Коментари Харесай

Бертенс и Гьоргес ще участват в Чарлстън

Бертенс и Гьоргес ще вземат участие в Чарлстън
Шампионката от шампионата в Чарлстън Кики Бертенс и нейната подгласничка във финала Юлия Гьоргес ще вземат участие още веднъж в конкуренцията и през 2019 година, която ще се организира сред 30 март и 7 април в Южна Каролина. Двете тенисистки от топ 10 се причисляват към към този момент деклариралите присъединяване в шампионата Каролин Вожняци, Слоун Стивънс и Мадисън Кийс.

,,Кики и Юлия са не просто нашите шампионка и финалистка, само че също по този начин и две от най-талантливите тенисистки в тура “, съобщи турнирният шеф Елеанор Адамс.,,С присъединението на Кики и Юлия в конкуренцията следващата година, ние имаме 4 тенисистки от топ 10, които ще се борят за купата в Чарлстън през идващия април. Нямаме самообладание шампионатът да стартира “, не скри вълнението си Адамс.

26-годишната Бертенс е номер 10 в международната класация. Холандката изигра най-силния си сезон в кариерата, в който завоюва купите в Чарлстън, Синсинати и Сеул. Тя също по този начин доближи до финала в Мадрид и игра четвъртфинали в Монреал, Уимбълдън и Нюрнберг. Бертенс реализира 10 победи над тенисистки от първата десетка на света, а травмата в гърба на Симона Халеп й разреши да се класира за първи път в своята кариера за заключителния Мастърс на осемте най-хубави в Сингапур.

,,Горда съм от сезона си дотук “, показа тя.,,Работих интензивно тази година и след купата ми в Чарлстън резултатите ми в действителност се усъвършенстваха. Очаквам с неспокойствие да стартира отбраната на купата си в Чарлстън през идващия април и да играя пред толкоз доста почитатели на тениса “, приключи тя. За нея това ще бъде четвърто присъединяване в конкуренцията, като досега тя има 8 победи и 2 загуби на зеления клей.

Гьоргес е под номер 9 в ранглистата при дамите, като стартира годината с купа в Оукланд. След това тя доближи финала в Чарлстън, полуфиналите в Санкт Петербург, Уимбълдън и Ню Хейвън и четвъртфиналите в Доха, Бирмингам и Москва. Полуфиналът и на Ол Инглънд Клъб маркира и първото постигане на германката до полуфинал на шампионат от Големия шлем.

,,Вълнувам се от завръщането си през идната година в Чарлстън “, стартира тя. Бях разочарована, че не завоювах купата и ще се опитам да го сторя през 2019. Миналата година участвах за първи път след няколко години пауза и в този момент съм още веднъж въодушевена за идващия сезон “, приключи германката. Тя има пет участия на шампионата в Чарлстън, като е спечелила 9 срещи и е изгубила 5.

След като двете с Бертенс се срещнаха на финала в Чарлстън, те изиграха още един дуел на четвъртфиналите на Уимбълдън, където триумфът бе за Гьоргес след 3-6, 7-5, 6-1. Турнирът в Чарлстън през 2019 включва три шампионки – Бертенс (2018), Стивънс (2016) и Вожняцки (2011), както и две финалистки – Гьоргес (2018) и Кийс (2015). /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР