Берое“ загуби от Ботев“ (Пловдив) като гост с 1:2 в

...
Берое“ загуби от Ботев“ (Пловдив) като гост с 1:2 в
Коментари Харесай

Берое загуби баража от Ботев Пд

„ Берое “ загуби от „ Ботев “ (Пловдив) като посетител с 1:2 в бараж за класиране за Лигата на конференциите.

Мачът се игра под непрекъснат дъжд над базата в Кматево. Двата отбора изнесоха динамично първо полувреме с редица положения пред двете порти. Домакините обаче откриха резултата в 38. минута след попадение на Мохамед Брахими. Четири минути след възобновяване на играта Па Конате удвои задатъка за своя отбор, само че в 53. минута Мариани върна един гол за „ зелено-белите “. До края на срещата „ Берое “ опита да изравни, само че по този начин и не съумя.

СЪСТАВЪТ

Петър Хубчев не извърши промени в състава, по отношение на дуела с „ Арда “ от последния кръг на шампионата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят стартира неприятно за „ Берое “, откакто домакините получиха шраво да изпълнят дузпа още в 30. секунда на срещата. Брахими овладя дълъг пас в наказателното поле и падна след прикосновение с Бен Юсеф. Реферът уточни бялата точка, само че ВАР се намеси и съдията промени своето решение, след което сподели жълт картон за симулация на Брахими.

В 5. минута Мечев центрира от директен свободен удар, а Мариани засече с глава. Топката обаче мина над вратата на домакините.

Четири минути по-късно Генов получи на границата на пеналта и продължи за Мариани, който шутира, само че още веднъж над вратата.

В 11. минута и Мечев опитва удар от отдалеченост, само че топката мина на метър от гредата.

Две минути по-късно Ето’о центрира от левия фланг, а Конате стреля с глава. Ударът му обаче мина около вратата.

Па Конате проби в 16. минута и откри непокрития Рабей, който насочи удар от наказателното поле, само че Динков се хвърли самоотвержено и мазета в корнер.

Две минути по-късно домакините извършиха заучено състояние след корнер, при което топката доближи до Конате, само че неговият удар мина над вратата.

Бърза офанзива за „ Берое “ в 20. минута приключи с удар на Генов от наказателното поле, само че след двоен рикошет топката излезе в навън.

Играта бе прекомерно накъсана в идващите десетина минути и чистите обстановки липсваха.

В 31. минута Фуртадо овладя дълъг пас и продължи за Тунагра, който насочи мощен и прецизен удар, само че Ханкич мазета. Топката попадна във Фал, който върна обратно за Мечев. Халфът опита удар от границата, само че не откри задачата.

Рабей опита удар от отдалеченост в 37. минута, само че и той не откри очертанията.

Домакините откриха резултата минута по-късно. Неделев центрира от корнер и се получи безредие в наказателното поле, където най-съобразител бе Брахими, който съумя да прати топката в мрежата с удар от близка отдалеченост – 1:0.

След попадението Абубакар Тунгара бе сменен наложително от Джуниет Али.

В 45. минута Фал овладя на границата на наказателното поле и опитва удар, само че той бе блокиран. Топката попадна в Мечев, който стреля, само че топката мина над вратата.

Това бе всичко през първата част и двата отбора се отдръпнаха на отмора с гол преднина за домакините.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Резултатът бе подсилен в 49. минута след гол на Конате, който овладя топката в наказателното поле и я прати в мрежата с удар в далечния ъгъл – 2:0.

Три минути по-късно Неделев извърши подъл ъглов удар право в границите на вратата, само че ганев се намеси и мазета.

„ Берое “ върна едно попадение в 53. минута посредством Давиде Мариани, който пое топката в средата на половината на противника и прати кълбото в мрежата с прекрасен удар по земя – 2:1.

Пет минути по-късно Мечев стреля от отдалеченост, само че топката мина около вратата.

Емануел Току получи на границата на наказателното поле в 62. минута и стреля мощно, само че над вратата.

Играта още веднъж се накъса в идващите десетина минути, в които липсваха голови обстановки.

Пет минути преди края на мача Лейн стреля мощно и тъкмо от границата на пеналта, само че Ганев мазета.

До края „ Берое “ нападна, само че не съумя да сътвори сериозна заплаха пред Ханкич. От своя страна домакините бавиха играта по всевъзможен метод.

Така „ Ботев “ завоюва баража за класиране в Лигата на конференциите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР