Берое победи с 2:0 Арда в интригуващ мач от 17-ия

...
Берое победи с 2:0 Арда в интригуващ мач от 17-ия
Коментари Харесай

Дебютант се разписа при победата на Берое над Арда

Берое победи с 2:0 Арда в завладяващ мач от 17-ия кръг на Еfbet Лига. В 47-ата минута дебютиралият през днешния ден за старозагорци нов нападател Вини Трибуле откри резултата, а в 68-ата прецизен във вратата на гостите от Кърджали беше и Абубакар Тунгара.

Победата е историческа първа за Берое над Арда в елита. " Зелените " от Стара Загора също по този начин записаха дебютен триумф под управлението на Николай Киров, който е някогашен ментор на отбора от Кърджали, предава blitz.bg/sport.

Берое беше в серия от шест следващи мача в шампионата без победа, само че довечера футболистите на Белия най-сетне зарадваха последователите си.

Първото полувреме беше скучно, като до чисти голови обстановки не се стигна. Всичко забавно в мача се случи през втората част.

Привлеченият преди дни 23-годишен някогашен състезател на Нанси Вини Трибуле стартира титуляр и се отблагодари на Киров с гол за гласуваното доверие. В 47-ата минута Божидар Пенчев лиши топката и я чукна към камерунеца, който напредна през центъра и с мощен изстрел я изпрати в долния ляв ъгъл на Анатолий Господинов - 1:0.

В 61-ата минута Светослав Ковачев стреля, а Иван Караджов улови. Секунди по-късно Ковачев с техничен изстрел прати топката във вратата на Берое, само че попадението не бе зачетено поради засада.

В 67-ата минута домакините получиха дузпа за нарушаване на Умар Сако против влезлия малко преди този момент на промяна Стив Траоре. Зад топката застана Абубакар Тунгара. Ударът му бе спрян от Господинов, само че при добавката означи за 2:0.

Мачове от 17-ия кръг на efbet Лига:
Септември - Хебър (Пазарджик) - 1:1
Ботев (Пд) - Ботев (Вр) 6:0
ЦСКА 1948 - Пирин (Бл) 2:1
Берое – Арда 2:0

В неделя:
Славия - Черно море
Спартак (Вн) – Левски
ЦСКА-София - Локо 1929 (Сф)

В понеделник:
Локо (Пд) – Лудогорец
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР