Берое“ и Локомотив“ (Пловдив) не се победиха в среща от

...
Берое“ и Локомотив“ (Пловдив) не се победиха в среща от
Коментари Харесай

Локо Пд и Берое завършиха наравно

Берое “ и „ Локомотив “ (Пловдив) не се победиха в среща от 28 кръг на шампионата, завършвайки 1:1. ВАР имаше решителни намеси на два пъти в интерес на „ смърфовете “. „ Берое “ излезе напред в резултата в 26. минута след попадение на Стив Фуртадо. Илиев съумя да изравни в последната минута на първата част след тъкмо изпълнена дузпа от Димитър Илиев. През второто полувреме играта бе равностойна, а ново попадение по този начин и не падна. Драмата бе цялостна в добавеното време, когато Ганев избави втора дузпа в интерес на домакините

СТАРТОВ СЪСТАВ

Петър Хубчев имаше съществени кадрови проблеми преди дуела и извърши три промени в състава, по отношение на последния дуел против ЦСКА 1948. Вместо Георги Динков, Сиам Бен Юсеф и Омар Камара в игра като титуляри започнаха Мирослав Енчев, Амит Битон и Христо Митев.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

„ Берое “ стигна до две поредни центрирания в 5. минута, посредством Джонатан и Мечев, само че бранителите на домакините се оправиха.

В 10. минута Гомис съумя да изведе Карагерен, който напредна, навлезе в пеналта и опита да откри Илиев. Капитанът на домакините падна на тревата и изиска дузпа, само че реферът остави играта да продължи.

В ответната офанзива Джонатан центрира в наказателното поле, където Тунагара овладя и стреля, само че топката излезе в корнер след рикошет в тялото на защитник.

Домакините проведоха контраофанзива след ъгловия удар и Умарбаев опита да откри Марсел, само че Митев се намеси уверено.

Следващите минути бяха равностойни, а и двата тима стигнаха до центрирания в наказателното поле, само че това не докара до сериозна заплаха.

„ Берое “ излезе напред в резултата в 26. минута, когато Тунгара изведе чудесно Фуртадо в наказателното поле и бранителят елегантно прати топката в мрежата за 0:1.

В 35. минута Марсел опитва удар от границата на пеналта, само че не откри очертанията на вратата.

Четири минути по-късно и Умарбаев се опитва с удар отвън наказателното поле, само че топката мина над вратата.

Домакините имаха неповторим късмет в 41. минута, когато Василев бе изведен самичък против Ганев, финтира вратаря и насочи удар, само че Джонатан съумя да отбие топката. Тя още веднъж попадна във Василев, който пусна за Марсел пред опразнената врата, само че французинът се размина и не съумя да я прати в мрежата.

„ Локомотив “ притисна „ зелените “ в идващите няколко минути, само че защитата на „ Берое “ се оправи ужасно. При най-опасната обстановка удар на Илиев бе блокиран от Енчев.

В последната минута на първата част ВАР се намеси и Ивайло Стоянов прегледа обстановката с капитана на домакините, при която топката среща ръката на Енчев и уточни бялата точка. Зад топката застана Димитър Илиев и съумя да я прати в мрежата за 1:1.

Това бе всичко за първото полувреме и двата отбора се отдръпнаха на отмора при тъждество -1:1

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Минута след възобновяване на играта Фуртадо центрира в пеналта, а Енчев насочи удар с глава, само че Пиргов избави.

В 47. минута Битон изпрати дълъг пас за Фал, който стреля от ъгъла на наказателното поле, само че не затрудни вратаря.

След още две минути Мечев напредна и продължи за Генов, който шутира от отдалеченост, само че не откри очертанията.

В 53. минута Василев овладя дълъг пас на границата на наказателното поле, навлезе и стреля, само че Ганев съумя да избави.

В 63. минута Витанов получи в наказателното поле и центрира остро. Карагерен съумя да засече, само че Ганев избави, а по-късно Битон почисти.

„ Берое “ владееше обстановката в идващите минути и в дълги интервали разиграваше топката в централната зона и в полета на противника.

Фал опита извеждащо шподаване в 75. минута, само че Пиргов съумя да изпревари със секунда Мариани и избави.

Минута по-късно Боруков се озова на стрелкова позиция в наказателното поле, само че ударът му мина около вратата.

В 79. минута Умарбаев също получи пас в пеналта, само че стреля над вратата.

До края на постоянното време играта продължи да бъде равностойна, а сериозните положения пред някоя от вратите липсваха.

Две минути в добавеното време „ Локомотив “ въпреки всичко стигна до заплаха, само че удари на играчи на домакините бяха блокирани.

ВАР още веднъж се намеси и Ивайло Стоянов за повторно уточни бялата точка в интерес на домакините. Освен това реферът сподели втори жълт картон за Енчев и в профил бранителя.

Зад топката още веднъж застана Димитър Илиев, само че този път Ганев избави ударът от бялата точка.

Така резултатът се резервира и двата отбора завоюваха по една точка.

В СЛЕДВАЩИЯ КРЪГ

„ Берое “ приема „ Арда “, а дуелът е плануван за 29 април от 17:35 ч.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР