Берое и Арда завършиха 1:1 в първи мач от деветия

...
Берое и Арда завършиха 1:1 в първи мач от деветия
Коментари Харесай

Берое и Арда не успяха да се победят в интересен сблъсък

Берое и Арда приключиха 1:1 в първи мач от деветия кръг на efbet Лига. Омар Камара (43-дузпа) изведе домакините напред в резултата, а резервата Жуниньо (79) донесе точката с хубав гол за гостите. Феновете на отбора от Стара Загорка се ядосаха и още преди последния съдийски сигнал желаеха оставка на старши треньора Петър Колев, за чийто пост любимец е Любослав Пенев, който е пред сензационно завръщане в елита.

Преди началото на срещата голмайстор №1 в българския хайлайф Мартин Камбуров бе награден от БФС, Берое и Старозагорска община за върха си от 254 попадения, получавайки плакет и Златна обувка. Нападателят влезе в игра като запаса едвам в края на мястото на Тунгара, само че е съумя да помогне на съотборниците си да стигнат до успеха, макар че те бяха по-активни и настоятелни в търсена на триумфа.

Още във 2-ата минута Серкан Юсеин получи топката в наказателното поле, само че ударът му бе слаб и Иван Караджов елементарно улови топката. Пет минути по-късно Караджов мазета с една ръка след центриране на Кийлън Лебон. Малко по-късно Лъчезар Котев насочи изстрел от отдалеченост, само че Ганев отрази топката.

В 28-ата минута след осъществяване на корнер Иван Караджов увисна и при съприкосновението му с Алиун Фал нападателят на старозагорци се озова на земята, а съдията Иво Андреев уточни бялата точка и предизвести вратаря с жълт картон. След дълги разправии и обзор на обстановката с ВАР дузпата бе доказана и в 32-ата минута Омар Камара осъществя от наказателния удар за 1:0. В добавеното време на първата част Алиун Фал центрира в наказателното поле към Кийлън Лебон, чийто удар бе избавен от Иван Караджов и топката излезе в корнер.

Три минути след почивката Лебон пусна паралелен на голлинията и Фал опита да прати топката с пета във вратата на Караджов, само че не съумя. Домакините продължиха да натискат и в 56-ата минута Караджов избави удар на Лебон. Две минути по-късно Абубакар Тунгара се възползва от неточност на Пламен Крумов и му лиши топката, само че сгреши при завършващия удар и не откри задачата. След още 10 минути игра Тунгара насочи мощен шут от границата на наказателното поле, само че топката мина около вратата на Караджов.

В 77-ата минута Тунгара още веднъж шутира по земя от отдалеченост, а Караджов нямаше проблем да избави. Две минути по-късно резервата на гостите Жуиньо овладя на гърди отвън наказателното поле и с мощен шут изравни за 1:1. Мартин Камбуров се появи като запаса на мястото на Тунгара, само че до края на мача домакините по този начин и не стигнаха до триумфа.

След равенството Берое събра 13 точки от 9 мача и се изравни с ЦСКА, който обаче има същия актив на четвъртата позиция след 5 изиграни срещи. Арда към този момент е на седма позиция с 9 точки от 7 мача.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР