Бернар Арно планира да назначи двама от синовете си в

...
Бернар Арно планира да назначи двама от синовете си в
Коментари Харесай

Шефът на една от най-ценните компании в Европа ще вкара двама от синовете си в борда

Бернар Арно възнамерява да назначи двама от синовете си в борда на LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE. Френският милиардер продължава да приготвя порасналите си деца, които евентуално ще управляват първокласната империя.

Синовете му Александър , който е на 31 и Фредерик на 29 може да заемат постовете още тази седмица, съгласно Bloomberg, който цитира отчет от онлайн изданието La Lettre.

Номинациите в борда ще бъдат подложени на гласоподаване на годишното общо заседание на компанията през април. Назначенията демонстрират, че всичко остава в фамилията, що се отнася до ръководството на конгломерата. Това е една от най-ценните компании в Европа. Арно и фамилията му имат към 48% от акциите на LVMH и съвсем 64% от правата на глас.

74-годишният Арно е третият най-богат човек в света и най-заможен в Европа, със положение от към 161 милиарда $ съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg.

И петте деца на Арно работят в компанията. 48-годишната му щерка Делфин е основен изпълнителен шеф на Christian Dior Couture, вторият по величина фешън бранд на групата след Louis Vuitton. Тя е единственото дете на Арно, което сега взе участие в изпълнителния комитет на LVMH.
 Грандиозният напредък на най-големите компании в Европа през последното десетилетие - топ 10
Грандиозният напредък на най-големите компании в Европа през последното десетилетие - топ 10

Сред тях са колоси във фармацевтичния бранш, първокласните артикули и технологиите

46-годишният Антоан Арно се захваща с маркетинга на компанията LVMH. Той е и заместник-председател и основен изпълнителен шеф на Christian Dior SE, холдинговата компания, посредством която семейство Арно управлява LVMH. И Делфин, и Антоан станаха членове на борда преди да навършат 30 години.

Тримата най-малки синове на милиардера са от втория му брак с канадската пианистка Хелене Мерсие. Александър управлява връзките в Tiffany & Co. през последните три години, до момента в който Фредерик управлява отдела за часовници на групата, който включва марки като Hublot, Tag Heuer и Zenith. 25-годишният Жан дава отговор за категорията часовници на Louis Vuitton.

Изглежда и Арно не се отхвърля от поста си. През 2022 година Арно подвигна възрастовата граница за ролята си на основен изпълнителен шеф на 80 години. LVMH предходната седмица разгласи, че неговата дясна ръка Сидни Толедано, който е на 72 години, ще се отдръпна от изпълнителния комитет.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР