Берлинчани се възмущават срещу магистралата, тъй като разширението заплашва 20 културни места

...
Забравете да се залепите за пътя в знак на протест.
Коментари Харесай

Забравете да се залепите за пътя в знак на протест. В събота берлинчани демонстрираха за климата, като блокираха главен път с гигантски рейв.

Димни машини, блестящи топки и щандове за напитки бяха поставени сред пътните знаци и светофари, докато хиляди клубове, климатични активисти и местни жители превърнаха километър от главния път в източния берлински квартал Фридрихсхайн в дансинг на открито.

С с разрешението на властите в Берлин местните нощни клубове блокираха натоварения път през целия съботен следобед и вечерта, пускайки музика от импровизирани сцени.

Рейвърите искат да спрат главната магистрала на Берлин, A100, да бъде удължена по този маршрут и да разкъсва този централен градски квартал.

Магистралата с шест ленти ще унищожи някои от най-натрапчивите нощни клубове в Берлин, включително About Blank, Wilde Renate, Else, Oxi, Void и Club Ost.

Autobahn nein danke!

Около 20 клуба и културни заведения ще бъдат разрушени, както и някои домове.

"Ще бъде пълен кошмар. Това ме прави толкова тъжен и ядосан“, казва Селина, клуберка, която живее наблизо и излиза редовно тук.

"Толкова голяма част от културата на Берлин ще бъде загубена. Просто не е необходимо да има магистрала в центъра на града. Имаме толкова добър обществен транспорт."

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР