Берлин/Вашингтон. Новият министър на външните работи на Германия Аналена Бербок

...
Берлин/Вашингтон. Новият министър на външните работи на Германия Аналена Бербок
Коментари Харесай

RND : Бербок започва първото си посещение в САЩ като външен министър на ФРГ

Берлин/Вашингтон. Новият министър на външните работи на Германия Аналена Бербок отпътува за първото си посещаване в Съединени американски щати след поемането на поста, с цел да беседва с американския си сътрудник Антъни Блинкен за рецесията в Украйна, оповестява RND, като прецизира, че това ще бъде втора среща сред двамата.

При първото си посещаване като министър в Съединени американски щати, с изключение на с Блинкен Бербок ще се срещне и с други публични лица, заяви представител на външното министерство в Берлин.

Това е втората персонална среща на „ зеления “ политик с Блинкен - Бербок беседва с него малко откакто встъпи в служба през декември на форума на външните министри на Г-7 в Ливърпул.

С пътуването си до Вашингтон Бербок акцентира смисъла, което немското държавно управление придава на трансатлантическите връзки. То ще се реализира малко след началото на немското председателство на Г-7. Преговорите ще обзет двустранните връзки, само че и обстановката към украинската граница. Външната политика в региона на климата и взаимният ангажимент за подсилване на демокрациите също ще бъдат във фокуса на диалозите.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР