Берлин. В Германия и в други държави-членки на ЕС от

...
Берлин. В Германия и в други държави-членки на ЕС от
Коментари Харесай

Deutsche Welle: В ЕС влиза в сила забраната за пластмасовите изделия за еднократна употреба

Берлин. В Германия и в други държави-членки на Европейски Съюз от през днешния ден (3 юли 2021 г.) би трябвало да стартират да изчезват еднократни пластмасови произведения. Новият закон за опаковките би трябвало да понижи количеството пластмасови боклуци. Законът обгръща, наред с други неща, пластмасови принадлежности за хранене, пластмасови чинии, сламки, чаши, в това число капачки за чаши, тапи за уши и пластмасови държачи за балони. Освен това възбраната се отнася за опаковки и чаши от стиропор, предава Deutsche Welle .

Забраната би трябвало да значи икономисване на запаси, разтоварване на околната среда и най-много отбрана на моретата. Около 80% от отпадъците във водите се състоят от пластмаса, огромна част от която е за еднократна приложимост. Тъй като рибите и другите морски животни постоянно ги считат за храна и ги ядат, микропластмасите доближават и до човешката храна.

От в този момент натаък търговците са задължени да преминат към продажба на такива артикули от рециклируеми материали, като стъкло или метал. Това, което търговците на дребно към този момент са закупили от пластмасови произведения за еднократна приложимост и съхраняват в складовете си, може да се продава, до момента в който се изчерпи.

Законът разрешава по-нататъшно потребление на мокри кърпички, подложки, тампони и тютюневи произведения с филтър, само че в бъдеще те би трябвало да имат информация върху опаковката или самия артикул, както и да показват какви екологични последствия биха зародили от неправилното им изхвърляне

Германският министър на околната среда Сеня Шулце приветства новите правила в Германия и Европейски Съюз и съобщи, че " възбраната скоро ще докара до по-добри, по-иновативни и по-екологични артикули и решения. "

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР