Германия сключва договор за наследник на Leopard 2 в пренебрежение към Париж - Handelsblatt

...
БЕРЛИН (Ройтерс) - Германия е подписала споразумения с Италия, Испания
Коментари Харесай

БЕРЛИН (Ройтерс) - Германия е подписала споразумения с Италия, Испания и Швеция за разработването на наследник на танка Leopard 2, германски бизнес всекидневник Handelsblatt съобщено в сряда.

Ако бъде потвърдена, сделката със сигурност ще разстрои Франция, която през 2017 г. се съгласи с Берлин да разработи съвместен френско-германски танк, който да наследи германския Leopard 2 и френския Leclerc през проект, изпълнен със закъснения и разногласия.

Инициативата трябва да се осъществи под ръководството на Krauss-Maffei Wegmann (KMW) и Rheinmetall, германските производители на оръжия, които създават Leopard 2, съобщи Handelsblatt, цитирайки неназована индустрия и политически източници.

Германското министерство на отбраната не отговори веднага на искане за коментар. Говорител на Rheinmetall отказа да коментира доклада. Говорител на KMW не можа веднага да коментира.

Вестникът каза, че партньорите в сделката планират да кандидатстват пред Европейския фонд за отбрана за финансиране в размер на трицифрена сума от милиони евро, като добави, че проектът също ще включват шведския Saab и италианския Leonardo. Не се посочва коя испанска компания ще участва.

Забавянията на предложения френско-германски проект обтегнаха връзките, които вече бяха подложени на изпитание от различията по енергийни теми и въпроса до каква степен Европа трябва да стане независима от САЩ. в политиката си за сигурност.

Все пак министрите на отбраната на Франция и Германия казаха през юли, че се стремят да дадат нов тласък на начинанието и са възложили на началниците на армията си да изковат грубите очертания на възможностите на новия танк , за да има готов основен документ до края на годината.

Handelsblatt обаче съобщи, че страните не са успели да постигнат съгласие относно спецификациите на танка, като Франция се стреми към доста леко превозно средство, докато Германия избра по-тежко брониран танк.

Френската армия традиционно е силно ангажирана в Африка, където има по-леко превозно средство, което може да бъде по-лесно транспортирано по въздуха, има смисъл. Германия, напротив, вижда основната заплаха като идваща от Русия.

Министерството на отбраната в Париж и офисът на президента Еманюел Макрон не отговориха веднага на исканията за коментар.

Handelsblatt каза, че новата сделка за танкове е пречка за френско-германското сътрудничество в доставките на отбрана, въпреки че е възможно и двата проекта да бъдат продължени.

Той цитира френски правителствени източници, според които темата ще бъде повдигната Френско-германските правителствени консултации, насрочени за началото на октомври.

(Написано от Фридерике Хайне, Сабине Зиболд и Мишел Роуз, редакция от Андрю Которн и Алисън Уилямс)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР