Берлин. Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията

...
Берлин. Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията
Коментари Харесай

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна със зам.-генералния секретар на Фондация „Конрад Аданауер“ д-р Герхард Валерс

Берлин. Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов се срещна със зам.-генералния секретар на Фондация „ Конрад Аданауер “ доктор Герхард Валерс. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Срещата се състоя в Централата на Фондацията в Берлин, като на нея Цветанов и доктор Валерс разискаха положителното партньорство сред Политическа партия ГЕРБ и Фондация „ Конрад Аденауер “, бъдещите взаимни начинания, както и европейското бъдеще за страните от Западните Балкани.
В рамките на диалога доктор Герхард Валерс даде висока оценка на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Той и Цветан Цветанов се сплотиха към мнението, че акцентът от българското председателство – очертаването на ясна европейска вероятност пред Западните Балкани, би трябвало да продължи, с цел да се утвърди подетата от Берлинския развой самодейност за съгласуваност на страните от района.
Тема на диалога на Цветанов и зам.-генералния секретар на Фондация „ Конрад Аданауер “ беше и идните следващата година европейски избори. Председателят на ПГ на ГЕРБ изрази увереността си, че при определянето на главните си послания и бъдещи политики за вота, ЕНП ще се съобрази с ползите и потребностите на жителите. „ Освен кохезионната политика, тематиките за миграция и сигурност ще бъдат основни в бъдеще. Това касае цяла Европа и би трябвало да сме подготвени за всички провокации “, уточни Цветан Цветанов. Той и доктор Валерс дефинираха построяването на платформи за сигурност наоколо до зоните на спор в Близкия изток като допустимо решение на казуса с бежанския напън. Според тях по този метод след края на спора в района хората ще могат бързо да се завърнат в родните си места.
Цветанов и Герхард Валерс подчертаха значимостта на запазването на положителното партньорство със Съединени американски щати като основно в битката с подправените вести и опитите за въздействие на трети страни в Европа.
Заместник-председателят на ГЕРБ употребява случая и съобщи своите благодарности към ръководителя на Фондация „ Конрад Аденауер “ Ханс-Герт Пьотеринг за присъединяване му в Висшия политически съвещателен ръб, прочут като Съвет на старейшините, основан от премиера Бойко Борисов по отношение на подготовката и провеждането на председателството.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР