Берлин поиска новият посланик на САЩ в Германия да разясни

...
Берлин поиска новият посланик на САЩ в Германия да разясни
Коментари Харесай

Берлин иска посланикът на САЩ да обясни защо заявява подкрепа за десни сили в ЕС

Берлин изиска новият дипломат на Съединени американски щати в Германия да обясни какво е имал поради с изявлението си в изявление за крайнодесния уебсайт " Брайтбарт ", че желае да насърчи други консерватори в Европа, предадоха " Франс прес " и " Ройтерс ", представени от Българска телеграфна агенция.

Берлин упорства за " изясняване ", разгласи на постоянната си конференция представителят на министерството на външните работи и добави, че дипломат Ричард Гринел, който е на поста по-малко от месец, ще може да изясни думите си на държавния секретар в министерството Андреас Михаелис тази седмица, когато ще бъде първото му посещаване във външнополитическото ведомство.

В изявлението си, оповестено през вчерашния ден, Гринел споделя, че с него са се свързали " редица консерватори от цяла Европа ", които са му разказали, че претърпяват напредък на това политическо придвижване, с помощта на неуспеха на левичарската политика.

Гринел е някогашен представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации и открит бранител на президента Доналд Тръмп. Думите му провокираха реакция от целия политически набор в Германия и възражения, че той се меси във вътрешната политика на страната, до момента в който от него се чака да бъде безпристрастен.

Гринел споделя, че е огромен обожател на австрийския канцлер Сабастиан Курц - водач на консервативната Народна партия.

Ролф Мюцених - зам.-председател на парламентарната група на социалдемократите в Бундестага, акцентира, че въпросът би трябвало бързо да бъде подложен пред държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео. " Очевидно посланикът на Съединени американски щати преглежда себе си като продължение на дясно консервативно международно придвижване ", сподели Мюцених пред " Ройтерс ".

Часове след идването си в Берлин 51-годишният Гринел озадачи политическата класа като прикани немските компании незабавно да преустановят активността си в Иран поради решението на Вашингтон да се отдръпна от нуклеарната договорка.

Хомосексуален и последовател на гей браковете, Гринел се разказва в " Туитър " като " посредствен следовник на Христа ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР