Берлин не смята, че е правилно да се заплашват или

...
Берлин не смята, че е правилно да се заплашват или
Коментари Харесай

Германското правителство осъжда заплахите на Ердоган към Гърция


Берлин не счита, че е вярно да се заплашват или да се вършат вражески изказвания за съседите, сподели през днешния ден заместник-говорителят на немското федерално държавно управление Волфганг Бюхнер, откакто беше запитан за изказванията на турския президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва във връзка с Гърция. Това съобщи за Българска телеграфна агенция гръцката организация АНА-МПА.

„ Ние постоянно даваме ясно да се разбере, че не считаме за вярно да се насочат закани или вражески изказвания против съседите. Правителството ясно декларира това при всяка опция. Министерството на външните работи също ясно декларира това “, сподели Бюхнер, като добави: „ Аз нямам доверие обаче, че би трябвало да обсъждаме обстойно и нашироко всяка изречена фраза ".

Той беше запитан какво мисли немският канцлер Олаф Шолц за неотдавнашните закани на Ердоган към Гърция, като да вземем за пример изказването му, че Турция „ ще пристигна през нощта... “

Германският канцлер Олаф Шолц идва в Атина в сряда, 26 октомври, непосредствено от Париж, заяви през днешния ден заместник-говорителят на федералното държавно управление Волфганг Бюхнер.

Според Бюхнер срещата на Шолц с премиера Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 година ще се състои в четвъртък, а след нея в 12:00 часа е планувана взаимна конференция. След това ще има работен обяд.

Както означи Бюхнер, в дневния ред на срещата са двустранни и настоящи стопански и европейски въпроси.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР