Берлин. Министърът на външните работи на Германия Аналена Бербок смята,

...
Берлин. Министърът на външните работи на Германия Аналена Бербок смята,
Коментари Харесай

Аналена Бербок: „Северен поток 2“ е геостратегически, а не икономически проект

Берлин. Министърът на външните работи на Германия Аналена Бербок счита, че газопроводът „ Северен поток 2 “ има геостратегически темперамент и акцентира, че за нея той е повече от частен стопански план, както по-рано го дефинира канцлерът Олаф Шолц, оповестява DPA .

„ Последните няколко години, даже като се имат поради другите усещания [на проекта] в Европа, ясно демонстрираха геостратегическата роля на Северен поток 2 “, сподели Бербок. Процесът на узаконяване за Северен поток 2 е от чисто административен темперамент и Регулаторът на Федерална Република Германия взема решения, без въобще да се управлява от политика, защото това е търговски план “.

Бербок има сходна позиция като Шолц във връзка с узаконяването на Северен поток 2. „ Спазването на законодателството на [ЕС] сега се прави от Федералната мрежова организация. Олаф Шолц и аз използвахме разнообразни думи, с цел да опишем тази обстановка ", заключи тя.

Германският външен министър напомни и съглашението сред Германия и Съединени американски щати за Северен поток 2. Дори предходното държавно управление на Германия, дружно с администрацията на Съединени американски щати, даде да се разбере, че енергийните запаси не могат да се употребяват като оръжие и че това би имало обилни последствия. И това също има мощ “, заключи Бербок.

За да стартира да изпомпва газ, операторът на Северен поток 2 би трябвало да получи утвърждение от немския регулатор, който ревизира плана за сходство с Газовата инструкция на Европейски Съюз. Преди това е належащо да се съгласува въпроса с Европейската комисия и да се получи мнение от съответното министерство на Федерална република Германия за неналичието на закани за сигурността на доставките на газ за Германия и други европейски страни при положение на узаконяване на оператора. На 26 октомври Министерството на стопанската система на Федерална република Германия разгласи, че е изпратило мнението си за узаконяването на Северен поток 2 до регулатора и счита, че издаването на лиценз няма да съставлява опасност за доставките на газ за Европа.

Сертифицирането сега е спряно, защото операторът Nord Stream 2 AG, със седалище в Швейцария, би трябвало да записва дъщерно сдружение в Германия. Германският регулатор допуска, че решението за узаконяване е малко евентуално да бъде взето през първата половина на 2022 година

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР