Берлин. Министърът на отбраната на ФРГ Урсула фон дер Лайен

...
Берлин. Министърът на отбраната на ФРГ Урсула фон дер Лайен
Коментари Харесай

Der Spiegel: Германският министър на отбраната защити планираното увеличение на военните разходи

Берлин. Министърът на защитата на Федерална Република Германия Урсула фон дер Лайен (ХДС) отхвърли рецензията на социалдемократите във връзка плануваното нарастване на военните разноски до два % от брутния вътрешен артикул (БВП) на страната, оповестява изданието Der Spiegel.
Германската социалдемократическа партия (ГСДП) е в илюзия, „ в случай че смята, че сигурността в Европа би трябвало да е по-евтина, в сравнение с планува защитният чадър на НАТО ", акцентира Урсула фон дер Лайен пред локални медии.
Кандидатът на социалдемократите за канцлерския пост Мартин Шулц и парламентарният водач Томас Оперман разкритикуваха проектите за увеличение на военния бюджет като нереалистични. Отделянето на два % от Брутният вътрешен продукт за защитата би довело до съвсем двойно нарастване на разноските за военните. Към момента средствата, изразходвани за тях, възлизат на 37 милиарда евро.
Германия би се трансформирала в най-голямата военна мощ в Европа. Това никой не може да си пожелае „ само поради нашето минало ", предизвести Урсула фон дер Лайен.
„ Ако ГСДП в този момент отхвърля последователното продължение на вложенията, тя споделя довиждане на стартирана рационализация на Бундесвера ", изясни военният министър на Берлин, допълвайки, че реакцията на социалдемократите би следвало да се преглежда в подтекста на предизборната акция в Германия.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР