Бензиностанции са укрили 5,3 млн. лева от данъци през миналата

...
Бензиностанции са укрили 5,3 млн. лева от данъци през миналата
Коментари Харесай

Бензиностанции укрили над 5 млн. лева данъци през 2018 г.

Бензиностанции са укрили 5,3 млн. лв. от налози през предходната година. Това заяви шефът на Националната организация за приходите (НАП) Галя Димитрова.

Те са съумели да укрият налози посредством операции на данните от продажби. Не са регистрирани продажби за 955 хиляди литра горива, посочи тя.

По думите ѝ Национална агенция за приходите ревизира всяка цистерна с гориво, която влиза в страната и която е доставена от страна членка на Европейски Съюз. 

" Имаме цялостна информация за всяка една цистерна и наблюдаваме нейното разпространяване ", изясни Димитрова и добави, че втората линия на надзор са данъчните хранилища, като се реализира " денонощен мониторинг и на вход, и на излаз на абсолютно всички данъчни хранилища ".

„ В момента имаме проверка и на бензиностанциите на Веселин Марешки. Но една част от неговите горива са свързани с приемане на отстъпки “, допълни Димитрова.

Вътрешният министър Младен Маринов изясни, че се ревизират разнообразни сигнали, а единствено в сряда са били посетени 16 бензиностанции.

" Координационното заседание бе на равнище регионални дирекции, защото желаеме на териториално равнище да продължим с инспекциите на комерсиалните обекти, които се занимават с продажба на горива и петролни артикули, както и такива, които изобщо не съществуват в правния мир, в случай че има такива, и се занимават с такава активност напълно отвън закона “, сподели Маринов.

Според шефа на Агенция " Митници "  Георги Костов за предходната година са осъществени 2220 инспекции, при които са установени голям брой нарушавания. Общото арестувано количество енергийни артикули било 724 хиляди литра и 56 000 кг твърди горива.

Началникът на Междуведомствения координационен център за противопоставяне на контрабандата Георги Черков пък добави, че през 2018 година през центъра са били осъществени 13 спецоперации, при които взаимни екипи са ревизирали 141 обекта, като са открили 247 нарушавания, най-често свързани с разлики в касовата наличност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР