Бенямин Нетаняху посрещна изключително топло и с думите „приятелю мой“

...
Бенямин Нетаняху посрещна изключително топло и с думите „приятелю мой“
Коментари Харесай

Нетаняху посрещна топло Борисов в Ерусалим, приятелю мой му каза той

Бенямин Нетаняху посрещна извънредно топло и с думите „ приятелю мой “ българският министър председател Бойко Борисов в Ерусалим.

Двамата дадоха взаимен брифинг минути преди да стартира втората им срещата.
Припомняме ви, че Борисов е на двудневнопосещение в Израел. За първи път Борисов се срещна с Нетаняху, когато бе в израелската страна през юни месец.

На брифинга стана ясно, че България ще открие консулство в Ерусалим. „ Надявам се, че това е първата крачка в посока определяне на българско посолство в Ерусалим “, съобщи Нетаняху.

„ Най – скъпото обаче е отношението на благосклонности и респект, което таи нашият израелски народ към българския. Ние сме част от една и съща цивилизация. Тази цивилизация сега е подложена на офанзиви. Организации на радикалния ислям нападат нас, нападат араби, нападат европейци, нападна американци, нападат всички “, сподели Нетаняху и разясни, че се надява в границите на диалозите си с Борисов да се концентрират и върху тематиката по какъв начин да се борят за един по-добър свят.

„ Трябва да поставим огромни старания да се фокусираме върху мозъка на хората, върху това, което мислят, тъй като към този момент поради интернет нямаме граници. Технологиите напреднаха – дронове, самолети, ракети, в това време с едно хвърчило могат да се създадат огромни пакости. Трябва да разбираем, че религията е значима за всеки един от нас и най – значимото е мирът и толерантността “, съобщи Борисов.

„ По линия на двустранните ни връзки до края на годината би трябвало да създадем в България смесено съвещание, което може и да е в по-гъвкава форма “, разгласи още Борисов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР