Бенямин Нетаняху, който бе натоварен с мандат да състави ново

...
Бенямин Нетаняху, който бе натоварен с мандат да състави ново
Коментари Харесай

Нетаняху постигна коалиционно споразумение с крайнодясната Религиозна ционистка партия

Бенямин Нетаняху, който бе претрупан с мандат да сформира ново израелско държавно управление, реализира през днешния ден съдружно съглашение с крайнодясната Религиозна ционистка партия, с което се приближава до сформирането на кабинет, съобщи Ройтерс, като се базира на информация от партията на Нетаняху " Ликуд ".

Съгласно съглашението с изключение на други постове, Религиозната ционистка партия ще взе участие на ротационен принцип в ръководството на министерството на финансите. Израелското военно радио съобщи, че ръководителят на партията Бецалел Смотрич ще поеме пръв поста, след което ще бъде заменен.

Партията на Смотрич е съперник на Палестинската автономност и поддържа израелското заселване в окупирания Западен бряг. Тя ще получи надзор точно по въпросите, свързани с построяването на израелски селища там, само че в съгласуваност с партия " Ликуд ".

Сред другите ведомства отредени за Религиозната ционистка партия са министерството на интеграцията на имигрантите и бъдещото ново " министерство на националните задания ", заяви Асошиейтед прес.

В началото на седмицата беше подписано съглашение сред партия на Нетаняху и партия " Ноам " на Ави Маоц - ултранационалист и прочут съперник на ЛГБТК общността, осведоми Франс прес.

Миналия петък " Ликуд " реализира съглашение и с крайнодясната партия на Итамар Бен-Гвир " Еврейска мощ " ( " Оцма ехудит " ), който ще поеме министерството на вътрешната сигурност.

По закон Нетаняху би трябвало да показа проектокабинет до 11 декември, само че има опция да изиска 14-дневна пролонгация.

Източник: Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР