Бял собственик на жилище ще бъде изправен пред съда за обвинение, че е застрелял чернокож тийнейджър, отишъл в погрешната къща в Канзас Сити, съдия правила

...
Белият собственик на жилище, обвинен в раняването на чернокож тийнейджър,
Коментари Харесай

Белият собственик на жилище, обвинен в раняването на чернокож тийнейджър, отишъл на грешен адрес в Канзас Сити през април, ще бъде съден за стрелбата, постанови съдия от Мисури в четвъртък.

Решението дойде след предварително изслушване, в което дузина свидетели дадоха показания и множество доказателства бяха приети като доказателства, включително 911 обаждания от съседи, както и от ответника.

Ралф Ярл, тийнейджърът, за когото се твърди, че е бил прострелян два пъти от 84-годишния Андрю Лестър, също свидетелства на изслушването.

„Важно е съдията, когато взема решение относно вероятната причина, да чуе доказателствата. Част от тези доказателства бяха показанията на Ралф“, каза прокурорът Закари Томпсън след изслушването.

„Всеки път, когато някой трябва да говори за травматично преживяване, не е лесно“, добави прокурорът. „Така че ние уважаваме всички онези, които... вземат това решение да свидетелстват.“

 Жертва на стрелбата по KC, Ралф Ярл. class= KC жертва на стрелба, Ралф Ярл. GoFundMe

Следващото явяване на Лестър в съда ще бъде на 20 септември.

Твърди се, че в нощта на 13 април обвиняемият е прострелял Ралф – който по това време е бил на 16 години – в главата и ръката, след като е позвънил на вратата на мъжа. Полицията и семейството на Ралф казаха, че тийнейджърът се опитвал да вземе братята и сестрите си, но отишъл на грешен адрес.

Собственикът на къщата откри огън през заключена стъклена врата, без да размени никакви думи, защото смяташе, че тийнейджърът се опитва да проникне и беше „изплашен до смърт“ поради размера на момчето, според изявления в документ за вероятна причина.

При обаждане до 911, пуснато в съда в четвъртък, Лестър казал на диспечер, че е застрелял Ралф и че смята, че тийнейджърът се е опитвал да проникне, според филиала на CNN KMBC.

Лестър се призна за невинен през април по обвиненията в нападение от първа степен и въоръжено престъпление, преди да бъде освободен срещу гаранция от 200 000 долара.

Стивън Салмън, адвокатът на Лестър, каза, че "няма доказателства, че расата има нещо общо" със стрелбата, съобщи KMBC.

„Освен това имаше признание, че Ярл е хванал дръжката на вратата на Лестър, за да получи достъп до къщата. Това е критичен аспект на този случай и е бил твърдението на г-н Лестър през цялото време“, каза Салмон, според станцията.

Лестър казал на полицията, че е отворил вътрешната си врата и „видял черен мъж, висок приблизително 6 фута, да дърпа външната дръжка на вратата за буря“, според документа за вероятната причина.

Ралф е висок 5 фута 8 инча и тежи 140 паунда, според адвоката на семейството му.

Остава неясно дали законите за „отстояване на позицията“ ще играят роля в случая. Законите позволяват на хората да реагират на заплахи или сила без страх от наказателно преследване на всяко място, където човек има право да бъде.

През юни съдия даде молба за запечатване на доказателства по наказателното дело, след като адвокатите на Лестър казаха на съда, че техният клиент е получил смъртни заплахи и че публичността може да попречи на способността му да получи справедливо изслушване.

 Андрю Лестър беше обвинен в стрелбата по 16-годишния Ралф Ярл. class= Андрю Лестър беше обвинен в стрелбата по 16-годишния Ралф Ярл. Полицейско управление на Канзас Сити

Стрелбата предизвика протести в Канзас Сити.

Случаят повдигна и въпроси относно ролята на расата в стрелбата и отношението на правоприлагащите органи към Лестър, който беше освободен няколко часа след задържането. Прокурор каза, че Лестър е бил освободен, защото полицията трябва да извърши повече разследване.

Инцидентът беше една от редицата стрелби по това време, включващи млади хора, които бяха посрещнати със стрелба, след като очевидно са отишли ​​на място по погрешка.

Ралф беше помолен да вземе братята и сестрите си и по погрешка отиде на 1100 NE 115th Street вместо на 1100 NE 115th Terrace, според полицията и семейството на Ралф.

 Жертва на стрелбата по KC, Ралф Ярл. class= KC жертва на стрелба, Ралф Ярл. GoFundMe

Когато пристигнал в къщата, Ралф казал, че е позвънил на вратата и е изчакал известно време, преди един мъж в крайна сметка да отвори вратата и незабавно да го застреля в главата, карайки го да падне, се казва в изявлението за вероятната причина. Докато тийнейджърът все още бил на земята, мъжът стрелял отново, прострелвайки го в ръката, каза Ралф на полицията.

Адвокатите на семейство Ярл и роднините казаха, че Ралф е изправен пред дълъг път към възстановяване, както емоционално, така и физически.

Страница на GoFundMe започна да помага на семейството с медицински разходи, събрани над 3 милиона долара.

Тийнейджърът, който свири на бас кларинет и е ръководител на група в училище, каза, че иска да следва инженерна химическа степен в Тексаския университет A&M.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР