Белият дом планира да намали средствата за опазване на околната

...
Белият дом планира да намали средствата за опазване на околната
Коментари Харесай

САЩ планира да съкрати средствата за опазване на околната среда, за да строи пътища и мостове


Белият дом възнамерява да понижи средствата за запазване на околната среда, с цел да осъществя инфраструктурните си планове, заяви в петък вестник "Вашингтон поуст", който твърди, че е получил достъп до въпросния законопроект.

Изданието показва, че сходна мярка е била подхваната, с цел да може се финансира построяването на пътища, мостове и тръбопроводи в цялата страна. Строителството на тези уреди ще бъде част от програмата за рационализация на инфраструктурата на стойност 1,7 трлн. $, която американският президент Доналд Тръмп ще показа идната седмица.

Указът ще промени и процеса по утвърждение на плановете за построяването на тръбопроводни направления и стена на границата с Мексико. Той също по този начин ще контролира опциите на Националната паркова работа да попречва проектите за развиване на инфраструктура по места като Гранд каньон в Аризона.

Според обявата самодейността е резултат от полемиките сред представители на президентската администрация, депутати и търговски асоциации.

"Не имаме намерение да спрем опазването на околната среда", сподели Алекс Хергот, шеф на отдела за инфраструктурата в Белия дом, в своя отбрана. Според него това е просто "проектозакон в стадий на обсъждане". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР