Белият дом отрече тези твърдения на говорителя на Кремъл Дмитрий

...
Белият дом отрече тези твърдения на говорителя на Кремъл Дмитрий
Коментари Харесай

Русия обвини САЩ, че стоят зад атаката с дронове срещу Кремъл; Белият дом отрече

Белият дом отхвърли тези изказвания на представителя на Кремъл Дмитрий Песков.

На конференция в Москва Песков сподели, че Вашингтон би трябвало да има пред тип, че Русия знае, че той избира задачите и Украйна просто извършва американските проекти. Той не даде доказателства в поддръжка на изказванието си за присъединяване на Съединени американски щати, показва Ройтерс.

Говорителят на Белия дом Джон Кърби отхвърли изказванията на Песков. Съединените щати не предизвикват, нито позволяват на Украйна да нанася удари оттатък нейните граници, съобщи Кърби по телевизия Ем Ес Ен Би Си.

Украйна отхвърли да е обвързвана със случилото се в ранните часове през вчерашния ден, когато съгласно фрагменти от видеоклип два летящи обекта се доближили към Кремъл и единият от тях се взривил, прибавя Българска телеграфна агенция.

" Опитите да се отхвърли това, несъмнено, са изцяло нелепи. Знаем доста добре, че решенията за сходни дейности, за сходни терористични офанзиви, се вземат не в Киев, а във Вашингтон ", съобщи Песков. По думите му Съединени американски щати постоянно избират както задачите, които Украйна да атакува, по този начин и метода, по който те да бъдат атакувани. " Това също постоянно се диктува от оттатък океана. Ние добре знаем това и сме наясно с това... Във Вашингтон би трябвало ясно да схванат, че знаем това ", добави Песков.

Той сподели още, че Русия си резервира правото на ответен удар, само че не уточни под каква форма може да се случи това. Русия има няколко благоприятни условия и, когато и да се случи, отговорът ще бъде деликатно преценен и обмислен, съобщи Песков. Той сподели, че сега се организира незабавно следствие, само че не посочи по кое време се чака да бъдат оповестени резултати от него.

Песков сподели още, че Кремъл е наясно с мислите на папа Франциск за уреждането на спора в Украйна, само че Москва не е осведомена с съответни хрумвания, заяви ТАСС.

" Знаем, че понтификът мисли по какъв начин да се постави завършек на този спор, само че не ни е известно Светият трон да е предложил някакви подробни проекти в този подтекст ", съобщи той в отговор на журналистически въпрос.

В края на предишния месец папа Франциск сподели, че Римокатолическата черква извършва " мирна задача " за разрешаване на спора в Украйна. Тази задача " към момента не е обществена ", съобщи той и посочи, че ще може да се даде подробна информация за нея едвам по-късно.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР