Белият дом осъди Илон Мъск, най-богатият човек в света и

...
Белият дом осъди Илон Мъск, най-богатият човек в света и
Коментари Харесай

Белият дом осъди „отвратителната“ пропаганда на антисемитизъм от Илон Мъск

Белият дом осъди Илон Мъск, най-богатият човек в света и притежател на уеб страницата за обществени медии X, прочут преди като Twitter, за поощряване на „ непоносим “ антисемитска доктрина на конспирацията на неговата платформа.

Говорейки пред кореспонденти в петък, представителят на Белия дом Андрю Бейтс разкритикува Мъск за това, че е нарекъл антиеврейски туит, който упреква евреите, че подкопават западната цивилизация посредством поддръжка за имиграцията, „ същинската истина “.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла Нетаняху беседва с Илон Мъск в Калифорния за антисемитизма на X Мъск заплашва да съди Лигата за битка с клеветата поради падащите доходи на X SpaceX на Мъск съден за хипотетична дискриминация против бежанци при наемане на работа завършек на списъка

„ Ние осъждаме това непоносимо поощряване на антисемитска и расистка ненавист с най-категорични думи, което опонира на нашите съществени полезности като американци “, сподели Бейтс.

Мъск разпали стихия от рецензии, когато похвали обява в X, повтаряйки убеждението, публикувано измежду белите националисти, че белите хора в западните страни са „ сменени “ с приток на имигранти от страни в световния юг. < /p>


Теорията на конспирацията, че евреите са виновни за улеснението на това „ заменяне “ посредством поддръжка за имиграцията и презаселването на бежанци, е същото разбиране, което стимулира крайнодесен въоръжен мъж, който нахлу в синагога в град Питсбърг и умъртви 11 богомолци.

Тази офанзива, осъществена през октомври 2018 година, беше най-смъртоносната антисемитска офанзива в историята на Съединени американски щати.

„ Недопустимо е да се повтаря отвратителната неистина зад най-фаталния акт на антисемитизъм в американската история “, сподели Бейтс.

Не за първи път Мъск възприема реториката за имиграцията, която съгласно критиците е огледало, употребявано от крайната десница.

През септември Мъск сподели, че практиката на Германия да избавя бежанци, изложени на риск от удавяне в Средиземно море, и да ги води в Европа, има „ нахлуващи трептения “, употребявайки термин, който нормално се употребява за показване на мигрантите като враждебна мощ, която по-скоро има намерение да превземе дадена страна в сравнение с хората, търсещи леговище.


Мъск изрази малко страдание за скорошния спор.

В четвъртък притежателят на X хареса обява от известен акаунт, в който се показва, че Мъск е бил нападнат за това, че има „ смелостта да подлага на критика прогресивните еврейски организации за техните анти-бели политики “ от критици, които подценяват „ действителни антисемитски политици и групи ”.

„ Булсай!! ” Мъск отговори.

Рекламодателите бягат от X заради опасения, че наличието им се демонстрира до пронацистки изявления и речта на омразата на уеб страницата като цяло, заяви организация Асошиейтед прес.

IBM съобщи тази седмица, че е спряла да популяризира на X след отчет, съгласно който рекламите му се демонстрират дружно с материали, възхваляващи нацистите, в нова крах, защото платформата се пробва да си върне огромните марки и техните рекламни доходи.

„ IBM има нулева приемливост към речта на омразата и дискриминирането и ние неотложно спряхме всички реклами на X, до момента в който проверяваме тази изцяло неприемлива обстановка “, се споделя в изказване на компанията.

Либералната застъпническа група Media Matters съобщи в отчет от четвъртък, че реклами от Apple, Oracle, мрежата Bravo на NBCUniversal и Comcast също са били сложени до антисемитски материали на X, съгласно The ​​AP.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР