Белият дом не потвърди статия, в която се твърди, че

...
Белият дом не потвърди статия, в която се твърди, че
Коментари Харесай

Белият дом: Все още няма сделка между Израел и Хамас

Белият дом не удостовери публикация, в която се твърди, че е реализирано авансово съглашение сред Израел и Хамас за петдневна пауза в боевете. " Все още не сме постигнали договорка , само че продължаваме да работим интензивно, с цел да реализираме договорка ", сподели представителят на Съвета за национална сигурност Адриен Уотсън в отговор на публикацията на Washington Post.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели в събота, че " няма договорка на масата ". Няма формален коментар от израелското държавно управление или от Хамас след публикуването на публикацията.

Израел и Хамас реализираха " авансово " съглашение, съгласно което боевете в Газа ще бъдат прекъснати за най-малко пет дни, заяви Washington Post.

Източници, осведомени с договарянията, споделиха, че съглашението може да докара до освобождението на " десетки дами и деца "  от държаните от Хамас заложници, като в същото време усили количеството на филантропичната помощ за Газа.

Преговорите сред Израел и Хамас се организират с посредничеството на Съединените щати с директното присъединяване на президента на Съединени американски щати Джо Байдън.
 Байдън залага на Палестинската автономност като решение на рецесията в Газа
Байдън залага на Палестинската автономност като решение на рецесията в Газа

Белият дом стои зад формулата за две страни за мир в Близкия изток

Неназовани източници също споделиха, че освобождението на минимум 50 заложници на партиди на всеки 24 часа може да стартира " през ​​следващите няколко дни ", само че че проблемите в последната минута към момента могат да зародят.

Според непотвърдените детайлности на съглашението, " наблюдението от горната страна ще следи придвижването на земята, с цел да управлява паузата ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР