Белият дом е все по-загрижен заради разговорите в Кремъл за

...
Белият дом е все по-загрижен заради разговорите в Кремъл за
Коментари Харесай

САЩ: Притесненията ни във връзка с руските ядрени разговори се засилват

Белият дом е все по-загрижен поради диалозите в Кремъл за потребление на нуклеарно оръжие в Украйна, съобщи Агенция Франс Прес.

" С напредването на тези месеци ставаме все по-загрижени за този капацитет ", съобщи представителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби.

Кърби не удостовери информацията на " Ню Йорк Таймс ", според  която висши съветски офицери неотдавна са обсъждали по кое време и по какъв начин биха могли да употребяват тактическо нуклеарно оръжие на бойното поле.

Кърби съобщи, че всевъзможни мнения за потреблението на нуклеарни оръжия от страна на Русия са " надълбоко притеснителни " и съобщи, че Съединените щати ги одобряват съществено.

Той уточни неотдавнашни мнения на Путин, в които се приказва за нуклеарни оръжия и се загатват бомбите, които Съединени американски щати са употребявали върху японските градове Хирошима и Нагасаки в края на Втората международна война.

" Отбелязваме това ", сподели Кърби.

" Това е все по-обезпокоително от позиция на степента, до която той счита да стигне, с цел да води тази война ", сподели той.

Кърби повтори, че все още Вашингтон не вижда индикации, че Русия се приготвя да употребява нуклеарни оръжия. Той добави, че американското разузнаване не е наложително да вижда или знае всичко. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР