Белият чай има деликатен сладък вкус. Отглежда се и се

...
Белият чай има деликатен сладък вкус. Отглежда се и се
Коментари Харесай

Белият чай - известни и неизвестни факти

Белият чай има внимателен сладостен усет. Отглежда се и се добива основно в Китай, Тайван, Тайланд Северен и Източен Непал. Прави се от пъпките на растението Camellia Sinensis, от което се създават зеленият и черният чай. За да се получи по този начин нареченият бял чай, пъпките на растението, незабавно откакто бъдат обрани, се изсушават на пара. При този развой се заобикаля окислението, и по този начин полученият артикул е богат на антиоксиданти.

Нарича се бял чай поради фините сребристо-бели власинки по отворените пъпки на растението. Всъщност малко прочут е фактът, че за производството на бял чай са нужни огромно внимание и старания. Избират се специфични сортове, които се отглеждат в градини, няколко години преди първата жътва.

Чаят може да се бере за малко време през годината, това точно го прави необичаен и скъп. Сушенето на пара разрешава растението да не се свие, за разлика от черния и зеления чай. Именно той е минимум преработваният чай от всички типове.

Растението Camellia Sinensis има високо наличие на полифеноли. Освен това е потвърдено съществуването на катехини, а за тях е известно, че спомагат за понижаване на атеросклеротичните плаки, инсулти, предотвратяват появяването на ракови болести и други Различни са изгодите от пиенето на запарка от бял чай. В горната изложба може да видите още от изгодите на невероятния бял чай.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР