Белите коси – появата им за мнозина е травма“ и

...
Белите коси – появата им за мнозина е травма“ и
Коментари Харесай

Яжте тази суперхрана и ще забавите появата на белите коси!

Белите коси – появяването им за мнозина е „ контузия “ и те прибягват до всевъзможни способи да ги скрият, за други пък са отражение на хубостта, произлизаща от естественото прекосяване на годините. Сивата коса е част от физиологичния развой на стареене, макар че може да се появи и в ранна възраст като разследване от генетично завещание или избрани хранителни привички. Каквато и да е повода или дали ги харесвате повече или по-малко, никой не може да се отърве от тях. Но има метод да се забави побеляването.

Появата на сива коса може да се дължи и на неналичието на някои витамини, минерали и антиоксиданти в тялото. Меланинът също играе съществена роля в този развой, както и други фактори, които нямат нищо общо с диетата, а със здравословния метод на живот. Но какво ще стане, в случай че ви кажем, че има здравословна и евтина суперхрана, която може да ви помогне да забавите появяването на сива коса с още няколко години? Ще ви кажем какво съставлява и какъв брой постоянно можете да я приемате.

Учените показаха една суперхрана, която забавя появяването на белите коси!

ЗАЩО съдебна експертиза ПОЯВЯВАТ  БЕЛИТЕ КОСИ?

Появата на сива коса нормално е директна последица от стареенето. Причината, заради която косата минава към бяла, се намира в меланина, пигментът, който придава цвят на косата, кожата, ириса на окото и космите по тялото, и който стопира да се създава с придвижване на възрастта. Тоест, колкото повече меланин, толкоз по-тъмна ще бъде косата ни; и колкото по-малко, толкоз повече сива коса ще се появява.

Меланинът също е основен фактор при боядисване на косата, в случай че желаете да замаскирате сивата си коса.

КАКВИ ВИДОВЕ СИВА КОСА СЪЩЕСТВУВАТ И ЗАЩО НЯКОИ ПОБЕЛЯВАТ В РАННА ВЪЗРАСТ?

Сивата коса е директна последица от възрастта, само че също и от стареенето на космените фоликули, торбовидна конструкция, където се ражда косата, ситуирана в епидермиса на кожата. Има 4 типа сива коса:

Физиологично. Този вид побеляване се появява първо на слепоочията и по-късно се популяризира в останалата част на главата. Този вид бели коси са директно свързани със стареенето.
Преждевременно. Обикновено се появява преди 20-годишна възраст и даже в детството.
Полиоза. Това са сиви косми, които се появяват в доста локализирани области, образувайки бели кичурчета, без значение дали на главата, веждите или миглите.

В допълнение към меланина, има и други фактори, които могат да ускорят появяването на сива коса в ранна възраст, като да вземем за пример:

Генетика. Основната причина за полиоза.
Стрес. Тялото резервира сила, с цел да подсигурява витални функционалности и се отхвърля от други, като да вземем за пример производството на меланин.
Някои болести, като хипотиреоидизъм, витилиго и други
Тютюн или алкохол.
Злоупотреба със сешоари, преси за коса, бои и други химикали.
Неадекватна хигиена или потребление на доста гореща вода.
Диета, в която липсват съществени хранителни субстанции и витамини.

Учените показаха една суперхрана, която забавя появяването на белите коси!

КОЙ Е ВИТАМИНЪТ, КОЙТО ЛИПСВА, КОГАТО съдебна експертиза ПОЯВЯТ БЕЛИТЕ КОСИ?

Лошото хранене също е обвързвано с появяването на сива коса на всяка възраст. Експертите показват, че косата може да отразява здравословното ни положение и показват, че преждевременното побеляване на косата може да се дължи на недостиг на витамин B12, витамин D3, фолиева киселина, желязо, цинк, селен и мед, както и липса на протеини и антиоксиданти.

Следователно антиоксидантите могат да предотвратят появяването на сива коса. С други думи, оксидативният стрес предизвиква недостиг на меланоцити в космените фоликули, започвайки от една възраст, което ги кара да спрат да създават меланин.

Учените показаха една суперхрана, която забавя появяването на белите коси!

 

КАКВИ ХРАНИ СА ДОБРИ ЗА ЗАБАВЯНЕ НА ПОБЕЛЯВАНЕТО НА КОСАТА?

Следователно най-хубавите храни за закъснение на появяването на сива коса са всички тези, които съдържат гореспоменатите хранителни субстанции и каротини, мастноразтворими пигментирани съединения (червено, жълто и оранжево), които предизвикват производството на меланин.

Пълнозърнести храни, ядки, бобови растения, риба, постно месо, яйца, авокадо, зехтин или сирене са чудесни съдружници в грижата за косата.

Но има суперхрана, която се откроява в тази диета, тъй като съдържа превъзходен източник на съществени хранителни субстанции, които ни защищават от оксидативен стрес и забавят появяването на сива коса. Вижте  коя е тя

Учените показаха една суперхрана, която забавя появяването на белите коси!

КОЯ Е НАЙ-ДОБРАТА СУПЕРХРАНА ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА ПОЯВАТА НА БЕЛИТЕ КОСИ?

 Яжте тази суперхрана и ще забавите появяването на белите коси! Червените плодове са идеална, здравословна и евтина суперхрана за закъснение на побеляването на косата заради наличието на витамини и антиоксидантен капацитет. Боровинките, ягодите, малините, къпините и други горски плодове са богат източник на антиоксиданти, които защищават от стареене на клетките и свободните радикали, а също по този начин са едни от плодовете с минимум захар.

Благодарение на високите си равнища на фибри, витамин C, B, K, минерали като калий, магнезий, калций и фосфор, както и наличието им на каротеноиди и фолиева киселина, те са едни от плодовете, които предотвратяват появяването на сива коса с огромна успеваемост. Експертите предлагат да изяждате купа горски плодове дневно, с цел да се възползвате от всичките им преимущества.

 infomax-logo-50-15-HW

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР