Белград все още оценява щетите от вчершния порой, превърнал улиците

...
Белград все още оценява щетите от вчершния порой, превърнал улиците
Коментари Харесай

"Белград на вода" - порой блокира пътища, затвори детски градини и изкара плувец на улицата

Белград към момента прави оценка вредите от вчершния проливен дъжд, трансформирал улиците на градав реки и засегнал редица общини в страната, предават сръбското издание " Мондо " и сърбохърватската редакция на " Свободна Европа ".

Вчера незабавни екипи на полицията са се намесили общо 37 пъти, спасявайки 12 души в сръбската столица. На левия бряг на Дунав казусът е изключително сериозен - нам паднаха 100 литра дъжд за 45 минути, заяви кметът Зоран Радойчич за сръбската социална телевизия РТС.

Това количество нормално пада за месец.

В резултат няколко електрически подстанции в града не работеха след обяд и екипи отстраняваха повредите. Телевизии посочваха фрагменти от Нови Белград, където прекосяването на коли по някои улици бе мощно затруднено. Междувременно в централната част на Сърбия градушка нанесе вреди на насажденията и също затрудни придвижването на пътищата, съобщи " Асошиейтед прес ".



Според телевизия N1 са наводнени 20 детски градини, 9000 домакинскта са без ток. Днес затвори и правосъдна постройка в центъра, в която проникна вода, а делата бяха трансферирани на различен съд.

Опозиционният Съюз за Сърбия изиска оставката на Радойчич поради " срутва на Белград " след дъжда. Някои консуматори в обществените мрежи пък се майтапиха, като назоваха протичащото се " Белград на вода " - по този начин се споделя и противоречив план в столицата, съфинансиран от Обединените арабски емирства на брега на Дунава.



Реакцията на други бе да се посмеят - фрагменти в уеб страницата за видеосподеляне " Ютюб " демонстрираха юноша в Нови Белград, избрал да поплува по улицата.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР