Белград. Въпреки близостта си до големите градски центрове, Соколската планина

...
Белград. Въпреки близостта си до големите градски центрове, Соколската планина
Коментари Харесай

Vecerne Novosti: Соколската планина в Сърбия предлага приключения за авантюристите

Белград. Въпреки близостта си до огромните градски центрове, Соколската планина в Сърбия не е изключително известна измежду туристите, само че визитата й несъмнено си заслужава, написа белградското електронно издание Vecerne Novosti .
Десетки артефакти припомнят, че в Соколската планина са открити следи от всички нации и цивилизации, минали през териториите на Сърбия от праисторически времена до през днешния ден, оповестява Радио „ Фокус “ в рубриката „ Балкански туристически часовник “.
Въпреки това, всички истории за планината и известната Соколбанска цитадела (Соко град) са на ръба на легендата, тъй като този извънреден район към момента не е проучен от археолозите. Съвременният път за коли се отклонява от античното трасе, което води до най-високия връх на планината - Рожандж.
Любителите на завършения, дръзнали да поемат по пътеката до Соколбанската цитадела, маркирана от известния сръбски планински лидер Драган Павлович Поп, ще се насладят на спираща дъха панорама.
В подножието на върха е сврян и манастирът " Св. Никола Жички ", декориран с голям позлатен кръст, дарен от Германия като знак за опрощение за присъединяване й в бомбардировките на НАТО от 1999 година По подигравка на ориста, в същия манастир като монахиня живее внучката на немския военачалник Александър Льор, пълководец на 4-ти Въздушен флот, виновен за бомбардировките над Белград през 1941 година
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР