Белград. Сърбия не нарушава санкциите, които САЩ са въвели върху

...
Белград. Сърбия не нарушава санкциите, които САЩ са въвели върху
Коментари Харесай

Преглед на някои от основните теми в балканския печат

Белград. Сърбия не нарушава глобите, които Съединени американски щати са въвели върху вноса на съветско оръжие и затова не би трябвало да има проблеми. Това съобщи сръбският министър на външните работи Ивица Дачич пред белградския всекидневник „ Политика “ .
Обявявайки идването в Белград на Томас Зарзецки, шеф в Държавния департамент, който дава отговор за използването на наказания по отношение на Русия и тези, които нарушават тези наказания, Дачич напомни, че този американски чиновник към този момент е бил в към шестдесет страни.
„ Той ще организира диалози с Министерството на външните работи, както и с министерствата на защитата и финансите. Той желае да се запознае със обстановката “, сподели Дачич.
Както напомня вестникът, Вашингтон одобри Закон за противопоставяне на съперниците на Съединени американски щати посредством наказания, наложени освен против Русия, само че и против Иран и Северна Корея.
Законът също по този начин планува, че наказания могат да бъдат наложени на всеки, който осъществя с тези страни „ забележителна договорка във военния или разследващия бранш “.
***

Сараево. Плик, съдържащ 7,65-милиметров патрон, бе получен в пощенската кутия на Народното събрание в Сараево, оповестява електронното издание на босненския всекидневник Dnevni Avaz .
Информацията бе доказана от полицията. Началникът на дирекция „ Координация на полицейските елементи “ Мирсад Вилич разясни, че писмото е било съпроводено с текст, който гласи: „ С религия в Бог – живот или гибел “. Прикрепена е била и фотография на труп.
Предполага се, че писмото идва от адрес в сръбската столица Белград. За случая към този момент са известени Прокуратурата на Босна и Херцеговина, Дирекцията за съгласуваност на полицейските органи, както и разузнаването (СИПА).
„ Пликът беше отворен към 14 часа локално време (15 часа българско време). И съдържаше патрон. Извършена бе и инспекция на пространствата “, подчертаха от Народното събрание.
***

Атина. Гръцките управляващи не престават процеса по прекачване на мигранти от приемните центрове на островите към континенталната част на страната, оповестява електронното издание на атинския всекидневник Kathimerini .
Нови 168 бежанци и мигранти от Лесбос и Хиос дойдоха в пристанището на Пирея в четвъртък сутринта, заяви държавната осведомителна организация ANA-MPA, представена от вестника. По-късно се чака трансферирането на още няколко групи мигранти и бежанци от Кос, Лерос и други острови. След това те ще бъдат трансферирани към приемни центрове навътре в Гърция.
Решението на държавното управление в Атина за облекчение на натиска в претъпканите центрове по островите провокира отрицателна реакция в страната – в предходните дни в столицата бяха проведени митинги, напомня изданието.
***

Прищина. Въпреки че Централната изборна комисия (ЦИК) към момента не е удостоверила окончателните резултати от предварителните парламентарни избори в Косово, обединението на Социалдемократическа самодейност за Косово (НИСМА), „ Нов косовски алианс “ и Партия на справедливостта не съумя да събере нужните гласове за влизане в Народното събрание в Прищина. Макар представители на обединението неведнъж да уверяваха, че са минали минималния предел, изчисленията демонстрират, че не й доближават 134 гласа за изпращане на депутати в законодателния орган, оповестява електронното издание на косовския вестник Zeri .
Съгласно публикуваната информация, обединението към НИСМА е събрала 42 200 гласа, само че не й доближават 134, с цел да влезе със свои представители в идващия състав на Народното събрание. Представители на партиите обаче са безапелационни, че към момента имат опция да изпратят свои представители в законодателния орган, при изискване, че настояванията за отменяне на бюлетините от Сърбия бъдат задоволени.
***
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР